• Načítám...
>

Divadlem Radka Brzobohatého zní hity Queenů

  • 17. dubna 2018,
  • 20:15,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

V Divadle Radka Brzobohatého odstartovala muzikálová novinka, mapující život a tvorbu jedné z největších ikon své doby, která si svým jedinečným charizmatem a hlasem podmanila celý svět. Řeč je o frontmanovi legendární kapely Queen Freddiem Mercurym.

Reklama

Na prknech Divadla Radka Brzobohatého ožila hudební legenda Freddie Mercury. Muzikál Freddie režiséra Karla Janáka je inspirován životním příběhem této hudební ikony 20. století.

"Freddieho život je strašně krásný dramatický příběh. Ta postava sama o sobě je hrozně košatá a není jednoznačná. Na jednu stranu byl do větru, ale na druhou stranu dokázal věrně milovat. Byl to dobrý přítel, ale zároveň dokázal lézt kamarádům na nervy," řekl Karel Janák, režisér.

Na sestavování příběhu se spolu s režisérem Karlem Janákem podílel také Peter Freestone, který byl dlouhá léta Mercuryho osobním tajemníkem.

"Žil s ním, byl to jeho blízký přítel a dával nám ty informace. Když jsme si nevěděli rady, tak jsme se ho ptali, zda by to tak mohlo být," řekl Karel Janák.

"Je to příběh novináře, takže na kolik věříte tomu, co čtete v novinách. Myslím to tak, že tady jsou fakta, ale když vymýšlíte příběh, tak některé věci pozměníte. To je v muzikálech přirozené," řekl Peter Freestone, bývalý osobní tajemník F. Mercuryho.

Vedle známých herců, jako jsou Rudolf Hrušínský nebo Jiří Korn obsadil režisér do hlavní role Michaela Klucha, ten je už 10 let lídrem skupiny Queenie, kde Freddieho věrně interpretuje.

"Co se týče hudební průpravy, tak tam už připraven jsem, byť se některé věci změnily. Byla to skutečná výzva. Ten člověk žil a všichni ho znali. Určitě i tady je důležité, aby se člověk do toho položil," řekl Michael Kluch, zpěvák a herec.

"Nejtěžší je zpívat ty písně, protože je každý zná věrně a je to těžké vysoké zpívání. Moje příprava byla zpočátku nejvíce zaměřená na to, aby abych to vůbec zazpíval," řekl Roman Tomeš, zpěvák a herec.

"Hrát jsem zvyklá, ale zpívat u toho ne. Ty písně jsou krásné, tak jsem je nechtěla zkazit. Byla to veliká výzva," řekla Romana Goščíková, herečka a ředitelka Divadla Radka Brzobohatého.

"Freddie je v průběhu toho příběhu dost různorodý a chtěl jsem, aby to lidi chytlo u srdíčka," řekl Michael Kluch.

"Před lidmi byl Freddie tím, koho jsme všichni znali. Dokázal mít na dlani celý svět a všichni jsme si tak nějak mysleli, že ho známe. Doma byl ale spíše tichá a velice skromná osobnost. Byl šťastný, když mohl jen tak sedět, hrát si se svými kočkami a pít čaj," řekla Peter Freestone.

Premiéra muzikálu proběhla 14. a 15. dubna. Následující nejbližší představení proběhnou v době od 23. dubna do 21. května. Vstupenky je možné zakoupit na webových stránkách Divadla Radka Brzobohatého. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu