• Načítám...
>

Pražský obchodním dům obsadila armáda

  • 18. dubna 2018,
  • 17:29,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

V pražském obchodním centru Atrium Flora proběhl Army den, který každoročně pořádá armáda české republiky. Lidé tak mohli nahlédnout do světa ozbrojených sil. Ani letos zde nechyběla přehlídka vojenské výstroje i těžké techniky.

Reklama

Nahlédnout pod pokličku každodenní práce českých vojáků mohli zájemci v OC Atrium Flora. Nechyběla ukázka vojenské techniky, bojového umění, ale i slaňování.

"Oproti loňskému roku tady máme dokonce 2 kusy historické techniky. Máme tu salvový kanon, který je v prostorách za obchodním centrem. Máme tady Lesnickou akademii, kde si mohou děti vyzkoušet různé soutěže. Také máme vojenský umělecký soubor Ondráš," řekla Lenka Šmerdová, brigádní generálka armády ČR. 

Potěžkat palné zbraně, houfnice či nasednout do obrněného vozidla. To vše si mohli vyzkoušet účastníci akce Army day.

"Lehké obrněné vozidlo Dingo 2 se používalo na misi v Afghánistánu, byly tam nasazeny několik let. Jedná se o vozidlo, které je určené pro přepravu VIP osob," řekl Tomáš Jarolímek, technik baterie AČR. 

Pro návštěvníky byla připravena i ukázka vojenského vrtulníku W-3A SOKOL, který několikrát přeletěl přímo nad hlavami účastníků. Cílem akce bylo taktéž představit jednotlivé útvary potencionálním zájemcům. 

"Byli bychom rádi, aby někteří s návštěvníků posílili naše řady, a to nejenom k vojenským útvarům nebo zařízením, které má armáda, ale také zde máme prezentaci aktivní zálohy," řekla Lenka Šmerdová.

Vzhledem k tomu, že armáda hledá nové rekruty, připravila pro zájemce i test fyzické zdatnosti. Účastníci si tak vyzkoušeli, jak náročné je být profesionálním vojákem.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu