• Načítám...
>

Na okraji Prahy vznikla nová cyklostezka

  • 29. května 2018,
  • 19:39,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

S příchodem léta startuje i cyklistická sezóna. Nová trasa pro pěší i cyklisty na okraji Prahy je tak první otevřenou cyklostezkou v tomto roce. Jeden a půl kilometru dlouhou trasu slavnostně otevřeli Technická správa komunikací, starosta Běchovic a vedení hlavního města Prahy.

Reklama

V Praze vznikla nová cyklostezka. Téměř 1, 5 kilometru dlouhá stezka pro chodce, milovníky kol a inlinových bruslí nyní spojuje MČ Praha Běchovice a Horní Počernice.

"Praha musí žít i na svých okrajích, v těch místech, kde se lidé pohybují a děti chodí na kroužky. Nám tyto stezky chyběly," řekl Petr Dolínek, náměstek primátorky hl. m. Prahy.

"To propojení je důležité ze dvou důvodů. Přímé propojení pro cyklisty neexistovalo, takže pro nás to propojení jako takové splňuje nejen to samotné spojení, ale umožňuje se velmi bezpečně i s dětmi pohybovat na cyklostezce, která je velmi komfortní," řekl Ondřej Martan, starosta MČ Praha - Běchovice.

"Jedná se o smíšenou cyklostezku spolu s pěším provozem za přispění MČ Praha - Běchovice. Jsou zde místa, kde si mohou cyklisté odpočinout a také jsou tu cyklostojany," řekla Barbora Lišková, tisková mluvčí TSK hl. m. Prahy.

"Doufám, že volbou materiálu na povrch cyklostezky jsme udělali radost inline bruslařům, protože tak jak je zvolen, tak by měl být velmi přátelský i pro malá kolečka. Je to jemnozrnný asfalt, který se používá nejen na cyklostezky jako takové, ale právě tam, kde je kombinace inline bruslařů a cyklistů," řekl Tomáš Hajič, ředitel Strabag, a.s.

Stavba nové cyklostezky začala už v roce 2017. Dokončena měla být letos v červnu. Uvést do provozu se ji ale podařilo už o měsíc dříve. Celková výstavba stezky vyšla na 24, 8 milionů korun. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu