• Načítám...
>

V Praze je největší počet workoutových hřišť v ČR

  • 30. května 2018,
  • 20:09,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Obliba venkovních posiloven v Česku a zejména v Praze raketově stoupá. A i když se takzvaný Street workout u nás začal šířit až v posledních letech, jeho historie sahá až do starověku, kdy se stejný styl cvičení využíval při řecko-římské gymnastice. V hlavním městě si můžete zacvičit pod širým nebem na desítkách míst.

Reklama

Mnoho Pražanů v posledních letech preferuje cvičení venku před klasickými posilovnami. Díky obrovskému zájmu neustále vznikají nová workoutová hřiště. Podle odborníků se jedná o fenomén, který nemá v celé Evropě obdoby. 

„ČR je docela hodně význačná, vůči celé Evropě, je hodně dominantní. Praha je na tom úplně nejlépe. Co vím já, tak dosud je v Praze kolem 40 hřišť. Letos se postavilo asi 12 parků, a podle informací, co vím, tak by určitě dalších 30 mělo,“ řekl Petr Skokan, trenér. 

Jedno z nových workoutových hřišť vzniklo v zámeckém parku Štěpnice. To nechalo vybudovat vedení radnice Dolních Počernic za přispění Magistrátu hlavního města Prahy.

„Hlavní motiv pro vybudování tohoto parku byla skutečnost, že jsme od hlavního města Prahy obdrželi dotaci ve výši 600 tisíc korun,“ řekl Zbyněk Richter, starosta MČ Dolní Počernice.

Toto sportoviště nabízí nejmodernější zařízení pro venkovní cvičení, která jsou vhodná pro posilování vlastní vahou, bez rozdílu věku a zkušeností. Příznivci mohou vyzkoušet hrazdy, bradla, žebřiny, lavice a mnohem více, a to v krásném prostředí parku. 

„Nejen, že je to hřiště i pro úplné začátečníky, mohou si tady lidé trénovat cokoliv, celé tělo, ale je i pro lidi, kteří se tomu sportu věnují více, chtějí závodit,“ řekl Petr Skokan. 

Samozřejmě ani my jsme neodolali a vyzvali jsme Petra Skokana, aby nás naučil nějaký základní cvik.

„Ukážeme si klidy na bradlech. Je to cvik zaměřený hodně na přední stranu ramen a malý prsní sval. Je důležité dodržet techniku toho, že člověk by neměl být spadlý v ramenou, ale měl by je zatáhnout co nejhlouběji pod sebe, mít zpevněné břicho, ruce podél těla, bicepsy vytlačené dopředu. Z této pozice se člověk snáší směrem dopředu, nenaruší dráhu toho loktu, ale jen se pokrčuje a rameny směrem dopředu, do pravého úhlu. A z pravého úhlu pomalu, kontrolovaně, nahoru,“ řekl Petr Skokan. 

Zájemci mohou využívat workoutové hřiště neomezeně od 6 hodin ráno do půlnoci, kdy se zámecký park zavírá.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu