• Načítám...
>

Sídliště Ďáblice ochrání územní studie

  • 19. června 2018,
  • 18:26,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Institut plánování a rozvoje bude zpracovávat územní studii na Sídliště Ďáblice. Studie by měla vytipovat místa, kde je vhodné doplnit zástavbu tak, aby nebyl narušen charakter urbanisticky významného sídliště.

Reklama

Územní studie Sídliště Ďáblice, který vytipuje místa, kde lze doplnit zástavbu tak, aby nenarušila charakter, množství zeleně a oceňované urbanistické řešení sídliště. Zpracuje ji IPR. 

"To území je urbanisticky vlastně hotové a přes to tam je řada developerských zájmů, takže je vhodné ho prověřit studií a ty záměry případně povolovat nebo zamítat po jednom. IPR vypíše veřejnou zakázku, budeme na to shánět externího zpracovatele," řekl Ondřej Boháč, ředitel IPR hl. m. Prahy. 

"Výsledkem by měla být studie, která ochrání to hodnotné, co na sídlišti je, a navrhne případně nějaké úpravy a dostavby tak, aby byla třeba zlepšena občanská vybavenost, která tam v tuto chvíli v těch místech, kde byly obchody, trochu skomírá," řekla Petra Kolínská, náměstkyně primátorky hl. m. Prahy.

Studie by měla být kompletně hotová do roka. Případná dostavba na sídlišti by neměla převyšovat současnou úroveň zástavby. 

"Je to reakce na chuť některých soukromých investorů tam stavět příliš vysoké budovy. Tato studie by i jim měla dát odpověď na to, co to území ještě snese, rsp. co je pro to území přínosem a co už by bylo za hranou," řekla Petra Kolínská. 

"My si myslíme, že to má zůstat v nějakých těch nízkých hladinách, jako nějaké doplnění, nikoliv pro tu základní obytnou funkci, ale pro doplnění služeb nebo vybavenosti na tom sídlišti," řekl Ondřej Boháč. 

Studie současně navrhne koncepci veřejných prostranství, včetně parku, veřejné vybavenosti a infrastruktury.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu