• Načítám...
>

Milovníci Harley Davidson se sjeli do Prahy

  • 9. července 2018,
  • 20:18,
  • PRAHA,
  • Věra Dušková

Spanilá jízda Prahou byla jednou z nejprestižnějších akcí čtyřdenních oslav sto patnáctých narozenin Harley Davidson. Základnu měli milovníci této motorkářské legendy na pražském Výstavišti.

Reklama

Krátce před 10 hodinou sobotního dopoledne se Letenské sady začaly měnit v jedno velké parkoviště plné různorodých strojů na 2 i 3 kolech, z nichž každý má svou vlastní osobnost. Stejně jako všichni, kteří se sem na oslavy 115. narozenin velké legendy sjeli z celého světa, a to i z toho východního. I když Harley Davidson je možná jeden z největších symbolů západního způsobu života.

"Je tady úplně každý. Kousek za námi je kluk z Číny, který přijel a má za sebou 14 tisíc kilometrů," řekl Jaroslav Vavřina, organizátor oslav.

Harley prostě lidi něčím spojuje, a to bez ohledu na národnost i státní příslušnost. Na Spanilou jízdu Prahou se ale zdaleka všichni návštěvníci oslav z řad milovníků značky Harley Davidson nedostali. O účast se losovalo.

"Jsou povolené 4 vlny po tisíci. Jsou opáskováni, spočítaní, takže více jich nebude. Maximálně ten, kdo měl včera hezký večer, nemusí dorazit, ale já si myslím, že dorazí všichni," řekl Jaroslav Vavřina. 

Aby v ČR Harley Davidson oslavil svých 115 let, o to usilovala řada lidí, kterým je jasná vazba mezi takovou událostí a podporou turistického ruchu.

"Spousta lidí, kteří jsou zajímaví pro turistický ruch, a určitě se budou vracet. Zjišťují, že je to tu vážně pěkné," řekl Jaroslav Vavřina. 

Do srdce ČR dorazilo v závěru minulého týdne více než 50 tisíc strojů a kolem 70 tisíc lidí. Obsadili pražské Výstaviště, kde na ně čekal bohatý program a hlavně typy na řadu zajímavých výletů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu