• Načítám...
>

V Praze slavil Harley Davidson

  • 10. července 2018,
  • 21:57,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

60 tisíc motorkářů. Tolik jich přijelo o prvním červencovém víkendu do Prahy. Konaly se tam totiž oslavy 115. výročí značky Harley-Davidson. Akce si vyžádala řadu dopravních omezení.

Reklama

Takto vypadaly oslavy 115. výročí motocyklů značky Harley - Davidson, které se konaly v Praze. Do české metropole tak o prvním červencovém víkendu zamířil rekordní počet motorkářů. Celkem jich přijelo 60 tisíc.

anketa

"My jsme to vnímali jako velmi náročnou situaci pro Pražany, protože se to kombinovalo s tím odjezdem na prodloužený víkend, s koncertem The Rolling Stones a do toho desítky tisíc harleyařů," řekl Tomáš Neřold, tiskový mluvčí ministerstva dopravy.

Velkolepé oslavy si vyžádaly několikadenní uzavírky ulic i přerušení linek některých tramvají.

"Myslím si, že se to podařilo bez nějakých větších problémů nakonec zvládnout a také doufáme, že k tomu přispěli i řidiči, kteří se snad chovali ohleduplně," řekl Tomáš Neřold

Hlavním centrem oslav bylo pražské Výstaviště v Holešovicích. Milovníci motorek tam zblízka představili svou současnou i historickou techniku. A na pražském Výstavišti se představil také Besip, tedy oddělení Ministerstva dopravy, jehož cílem je propagace bezpečnosti silničního provozu v České republice.

"Každý návštěvník se mohl připojit na naši wifi síť a vyzkoušet si různé okruhy otázek - ať už to byli chodci, cyklisté, motocyklisté, zdravotní příprava," řekl Jiří Polomis, krajský koordinátor Besip pro hl. m. Prahu.

A právě na bezpečnost a dodržování dopravních předpisů odborníci apelují. Nehod motorkářů totiž na českých silnicích přibývá.

"Tu smutnou bilanci lze shrnout číslem, kdy letos už máme kolem 30 úmrtí právě mezi motorkáři na silnici. Více než polovinu těch nehod zaviní sami motorkáři, ale řidiči jsou zodpovědní za zhruba 42 %. Takže i řidiči by si měli dávat pozor a mít tu odpovědnost," řekl Tomáš Neřold.

Díky bezpečnostním opatřením i ohleduplnosti řidičů a motorkářů se velký sraz v Praze obešel bez zranění. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu