• Načítám...
>

Městští strážníci zachránili trpící psy v autě

  • 10. července 2018,
  • 22:23,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Obušek strážníků zachránil život třem uvězněným psům v uzamčeném autě. Ti byli na přímém slunci uzamčeni ve vozidle v Praze 6. Proto policisté žádají řidiče, aby v letních měsících nenechávali v autě bez dozoru děti ani zvířata.

Reklama

V minulém týdnu na linku městské policie volal muž, který měl obavy o zdraví několika psů. Podle jeho slov měli být psi uzavřeni v autě na přímém slunci několik hodin.

"Strážníci na místo přijeli během několika málo minut a skutečně ve vozidle na ulici Olympijská v Praze 6 nalezli dva veliké psy, kteří nevypadali dobře, ale žili. Těžce oddychovali a nereagovali na vnější podněty. K vozidlu s cizí státní poznávací značkou se z okolí nikdo nehlásil a proto strážníci vyhodnotili tuto situaci jako krizovou a začali jednat. Teleskopickým obuškem rozbili okno vozu a psy vysvobodili z vozidla," řekla Jiřina Ernestová, odbor Komunikace s médií, Městská policie hl. m. Prahy.

Po podání vody se jejich stav zlepšil. Při prohledávání vozidla nalezli strážníci ještě jednoho psa menšího vzrůstu v zadní části automobilu.

"Na místo povolali odchytovou službu pražské Městské policie a dotyčný je podezřelý i ze spáchání trestného činu i státní Policií České republiky," řekla Jiřina Ernestová.

anketa

"Policie žádá veřejnost, aby v horkých letních dnech nenechávali ve svých vozidlech děti ani zvířata. Teplota ve voze velmi rychle stoupá a za několik málo minut může dojít k přehřátí organismu, což je velmi vážný zdravotní stav, který v krajních případech končí i úmrtím," řekla Jiřina Ernestová.

Muži, který nechal psy v autě, hrozí několikatisícová pokuta nebo i vězení.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu