• Načítám...
>

Praha hostila mezinárodní sportovní hry seniorů

  • 10. července 2018,
  • 16:08,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Téměř 150 seniorů soutěžilo v 10ti disciplínách na 5.ročníku mezinárodních sportovních her, které se už podruhé konaly v areálu policejní akademie.

Reklama

V areálu pražské Policejní akademie se konal 5. ročník mezinárodních sportovních her pro seniory. Těch se tu sešlo téměř 150 a to nejen z Česka, ale nechyběli ani zástupci Polska nebo Ruska.

"Na seniory čeká 10 disciplín, například petanque, hokej, vrch granátem, upravená varianta košíkové. Jsou dvě kategorie, ženy a muži. Ženy a muži jsou do 70 let a nad 70 let. Samozřejmě také soutěží družstva mezi sebou a pro 3 nejlepší družstva čekají také poháry," řekla Berill Maschekova, tisková mluvčí sdružení Senioři ČR.

Sportovní hry pořádalo již tradičně sdružení Senioři České republiky.

"My obecně pořádáme hodně kulturních a sportovních akcí a ty sportovní se těší u seniorů veliké oblibě. Senioři jsou rádi, že mohou být fyzicky aktivní, takže sportovní hry jsou velice oblíbené u seniorů. My pořádáme i krajská kola," řekla Berill Maschekova.

Slavnostního zahájení se zúčastnil také zástupce magistrátu a jeden z kandidátů na primátorský post.

"Za magistrát jsme podporovali a za mě jsem pro podporovat všechny ty sportovní aktivity nejen tohoto mezinárodního charakteru, ale i třeba celopražského," řekl Patrik Nacher, zastupitel hl. m. Prahy.

Sportovní hry se mezi seniory těší veliké oblibě a mezi deseti disciplínami si každý našel tu, na kterou se těšil nejvíce.

anketa

Aby byly síly vyrovnané, musel každý tým absolvovat všech 10 soutěžních disciplín. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu