• Načítám...
>

Říčany jsou nejlepším místem pro život

  • 11. července 2018,
  • 16:33,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Říčany jsou nejlepší město pro život v České republice. Vyplývá to z nedávného hodnocení agentury Deloitte, která srovnávala životní podmínky ve více než dvou stovkách vybraných obcí. Říčany dokonce porazily i hlavní město, které skončilo až na místě druhém.

Reklama

Říčany jsou se svými více než 15 tisíci obyvateli nejlepším městem pro život. Tvrdí to nedávný průzkum, který porovnával index kvality života ve více než 200 hodnocených městech. 

"To je záležitost, která je výjimečná. Já jsem se ale zamýšlel i nad tím, jak to vlastně ta společnost vyhodnocovala. Těch kritérií, která byla zvolena, bylo opravdu mnoho desítek a pracovalo se s mnoha údaji, takže já té studii vcelku věřím, že ten výsledek má nějakou relevantní hodnotu," řekl Vladimír Kořen, starosta Říčan.

Jednou ze tří kategorií, kterou experti mezi všemi obcemi porovnávali, je zdraví a životní styl, kdy Říčany získaly plných 10 bodů.

"Do této kategorie se dostávala i třeba přístupnost lékařů nebo kolik máme lékáren v obci. Na druhou stranu, z hlediska životního prostředí, si myslím, že Říčany mají co nabídnout. Máme tady v okolí lesy, jsme přitom kousek od Prahy. Máme tady krásné rybníky a ten rekreační potenciál je tady velmi vysoký," řekl Vladimír Kořen. 

A jak to vidí občané?

anketa

I přes výsledky průzkumu se jak místní obyvatelé, tak i radnice, shodují na tom, že asi největším problémem v Říčanech je hustý provoz. 

"Za slabší stránku v Říčanech asi jednoznačně považuji dopravní situaci. Jsme teď aktuálně, řekl bych, téměř v objetí nedostavěného Pražského okruhu," řekl David Michalička, radní Říčan.

Místní radnice, nejen, že bojuje za klidnější provoz, ale myslí také mimo jiné na rozvoj školských zařízení.

"Sportoviště u školy u Říčanského lesa, což je projekt za necelých 50 milionů, tam se teď dokončují sportoviště," řekl David Michalička.

Obyvatelé Říčan se brzy dočkají také např. nové základní a mateřské školy nebo cyklostezky, která povede z Kolovrat přes Říčany až do Mnichovic.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu