• Načítám...
>

Dopravu v Praze komplikují opravy

  • 11. července 2018,
  • 17:19,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Stavební práce komplikují dopravu v metropoli. V současné době se řidiči v hlavním musí vypořádat se třemi desítkami uzavírek, z nichž některé potrvají až do konce roku. Dopravní situaci v ulicích Prahy sledoval kolega Lukáš Kubát.

Reklama

Dopravní kolaps, který v pondělí trápil řidiče v centru Prahy, se už neopakoval. Provoz na pražských komunikacích se značně zklidnil. 

"Problém byl velký počet dopravních nehod. Docházelo potom ke komplikacím a blokaci tramvají. Nyní je doprava stabilní, v ranní špičce jsme měli akorát komplikace dopravy tak, jako je klasické v ranní špičce, na Barrandovském mostě," řekla Barbora Lišková, tisková mluvčí TSK hl. m. Prahy. 

Problémy jsou ale i u křižovatky Bulhar, v Dobříšské ulici, nebo před vjezdem do tunelu Mrázovka. Jedna z největších dopravních komplikací v centru města je na Jiráskově mostě, kde je kvůli výměně provozu vozovky doprava svedena v každém směru do jednoho jízdního pruhu. 

"Je řada uzavírek. Je to na těch firmách, které za město objednávají uzavírky, aby uměly zkoordinovat tu činnost. Je potřeba vědět, že v Praze jsme omezeni možností pracovat v noci, to nám předpisy neumožňují. Snažíme se prodloužit směny maximálně a zkrátit tím opravy všech ulic," řekl Petr Dolínek, náměstek primátorky hl. m. Prahy.

"Na všech stavbách se snažíme upravit i harmonogramy, kde je to technicky možné. Třeba na Wilsonově ulici jsme zprůjezdnili oba jízdní pruhy s tím, že se projíždí stavbou," řekla Barbora Lišková.

Případné noční opravy komunikací jednak zakazují hygienické normy. Také mají zásadní vliv na chybovost staveb. TSK aktuální dopravní situaci sleduje a je připravena případně spolupracovat s policií. 

"Pokud by taková situace opět nastala, křižovatky začnou v těch nejkritičtějších místech řídit ručně a usměrňovat tok individuální automobilové dopravy tak, aby auta nevjížděla na koleje a neblokovala tak MHD," řekla Barbora Lišková. 

Většina oprav v centru hlavního města na naplánována právě na červenec a srpen, kdy je intenzita dopravy v metropoli nejnižší.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu