• Načítám...
>

Eskalátory ve stanici Anděl měly technické potíže

  • 11. července 2018,
  • 17:55,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

Nové pohyblivé schody ve stanici metra B Anděl ve směru k obchodnímu centru jsou opět plně funkční. Kvůli závadě byl jeden z eskalátorů několik dní mimo provoz. Pražský dopravní podnik musel schody reklamovat.

Reklama

Nové eskalátory ve stanici metra linky B Anděl provází technické potíže, a to i přes to, že cestujícím slouží teprve měsíc. 

"Dne 5. července byla u jednoho ze 3 nových eskalátorů zjištěna vada řetězu pohonu madla a zvýšené opotřebení ozubení řetězu. Proto jsme tento eskalátor nechali podrobit analýze s tím, že budeme uplatňovat i reklamace. Dle dodavatelské smlouvy můžeme uplatňovat i sankce," řekla Aneta Řehková, tisková mluvčí DP hl. m. Prahy.

Výměnu pohyblivého schodiště mělo na starosti sdružení firem AŽD Praha a Brema.

"Šlo o to, že tam bylo nějaké vyosení a ten řetěz se poškodil, při tom se odřelo celé to ozubené kolo, které pohánělo to madlo," řekl Jiří Dlabaja, tiskový mluvčí společnosti AŽD Praha. 

"Je běžné, že úplně nový eskalátor má takovou vadu? Čím to vysvětlit?" 

"To právě analyzuje společnost, která to pro nás instalovala - společnost Schindler," řekl Jiří Dlabaja. 

"Můžete vyloučit, že se to třeba bude opakovat?"

"Vyloučit nejde nikdy nic," řekl Jiří Dlabaja. 

Jeden z těchto nových eskalátorů ve stanici Anděl se porouchal 5. července. Znovu se schody rozjely o 6 dní později. Další technické potíže nastaly 9. července. Druhý z eskalátorů byl tehdy, kvůli závadě v poruchové signalizaci, odstaven na více než hodinu. Cestující tak museli vystupovat ze stanice ve směru Na Knížecí. 

"V noci z 10. na 11. července proběhla oprava a dnes je již eskalátor plně funkční," řekla Aneta Řehková, tisková mluvčí DP hl. m. Prahy.

Výměna pohyblivých schodů ve stanici Anděl trvala 9 měsíců a zprovozněny byly začátkem června. Celkem zaplatil Dopravní podnik za rekonstrukci přes 200 milionů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu