• Načítám...
>

V Anežském klášteře se cvičí jóga

  • 11. července 2018,
  • 18:04,
  • PRAHA,
  • Tomáš Horák

Anežský klášter opět ožívá létem. Národní galerie navazuje na loňský úspěch prvního ročníku letního programu Anežka LIVE. Ten letošní odstartoval v květnu a láká mimo jiné i na cvičení jógy.

Reklama

Nejstarší budova Národní galerie v Praze, Klášter sv. Anežky České, po roce opět otevřel své brány všem vyznavačům jógy. Ti se tu scházejí, aby si společně zacvičili pod vedením zkušených lektorek.

"Zde, v rámci Anežka LIVE, cvičíme velice základní lekce jógy. Můžeme ji obecně nazvat Vinyasa jóga, což znamená, že jednotlivé ásany jsou spojené sestavami, takže to cvičení je poměrně plynulé. Někteří z účastníků těchto lekcí, nebo této akce, jsou velice pokročilými cvičenci, dokonce praktikují jógu i se změnou toho životního stylu. Někdo je úplný začátečník," řekla Kateřina Feitová, lektorka jógy. 

Vstup na jógu je zdarma a vše co k ní potřebujete je podložka na cvičení a pohodlné sportovní oblečení. A cvičí se i za nepříznivého počasí.

"Jógu cvičíme za každého počasí. Když je pěkně, cvičíme venku v zahradách. Když se nepodaří počasí, stejně jako dnes, máme vždy nějaké prostory uvnitř, buď v ambitu ve sv. Františku, vždy se tam najde nějaký prostor, kde si můžeme zacvičit. Cvičíme tady v úterý mezi 18 a 19 hodinou a poté ve čtvrtek ráno od 7:30 do 8:30," řekla Michaela Schonbeková, produkční Anežka LIVE.

Přijít si zacvičit jógu sem, do Anežského kláštera, můžete ve vybraných dnech až do 8. září.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu