• Načítám...
>

Na Jiráskově mostě se opravuje povrch a izolace

  • 12. července 2018,
  • 12:29,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Jednou z klíčových a nejviditelnějších letních oprav je ta na Jiráskově mostě. Vyměňuje se živičný povrch vozovky, ale i opravuje izolace, aby nezatékalo do konstrukce mostu.

Reklama

Jedna z největších dopravních komplikací v centru města je na Jiráskově mostě, kde je kvůli výměně povrchu vozovky doprava svedena v každém směru do jednoho jízdního pruhu. 

"Zde probíhá rekonstrukce obrusné a ložné vrstvy povrchu na Jiráskově mostě a předpolí, které je na MČ Praha 5, což jsou ulice, které navazují na Jiráskův most," řekla Barbora Lišková, tisková mluvčí TSK hl. m. Prahy. 

Nedochází jen k opravě povrchu, ale také k izolačnímu souvrství. To pomůže prodloužit životnost konstrukce mostu. 

"Provádíme sanaci poškozených částí hydroizolace tak, abychom zamezili zatékání do mostu. Dále budeme potom opravovat dopravní značení," řekla Barbora Lišková. 

Původní rekonstrukce byla plánována až do konce srpna, ale vzhledem k tomu, že se jedná o páteřní komunikaci, podařilo se TSK domluvit s dodavatelem stavby na urychlení. 

"Celková rekonstrukce, vzhledem k tomu, že jsme se domluvili s dodavatelem na dvousměnném provozu, by měla probíhat se zkrácením. V tuto chvíli nedokáži předjímat, jak velké to zkrácení bude. Bude záležet také na klimatických podmínkách," řekla Barbora Lišková.

Navazující komunikace v Praze 5 by měly být v plném provozu už ve druhé polovině července.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu