• Načítám...
>

Opravují se komunikace u křižovatky Bulhar

  • 12. července 2018,
  • 19:52,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Jedna z největších letních uzavírek je v ulici Wilsonova a u mimoúrovňové křižovatky Bulhar. V těchto místech probíhá údržba vozovky. A jelikož je křižovatka u Bulhara i za normálních okolností nejnebezpečnější v Praze, měli by dbát řidiči zvýšené opatrnosti.

Reklama

Úprava mimoúrovňové křižovatky Bulhar, úprava povrchu komunikace Wilsonova a úprava dilatační spáry nad Hlavním nádražím. To jsou 3 hlavní části, které způsobují problémy ve Wilsonově ulici a na nejrušnější pražské mimoúrovňové křižovatce - U Bulhara. 

"Tyto 3 stavební akce koordinujeme tak, abychom omezili provoz co nejméně. Nyní jsme se dohodli se Silničně-správní úřadem, že necháme otevřené 2 jízdní pruhy směrem z centra, tzn. na Prahu 7. Řidiči zde projíždějí stavbou, proto apelujeme na zvýšenou opatrnost, protože je tam snížená obrusná vrstva o 5 centimetrů," řekla Barbora Lišková, mluvčí TSK hl. m. Prahy. 

Navíc veškeré práce, které by jakýmkoliv způsobem mohly narušit provoz, budou dělány mimo dopravní špičku. 

"Ve hlavních dopravních špičkách by měly jezdit 2 jízdní pruhy směrem z centra a jeden pruh do centra," řekla Barbora Lišková.

Na opravy mají vliv ale i hlukové nebo prachové normy. 

"Samozřejmě je potřeba vědět, že v Praze jsme omezeni možností pracovat v noci, to nám předpisy nedovolují. Snažíme se prodloužit změny maximálně a zkrátit tím opravy všech ulic," řekl Petr Dolínek náměstek primátorky hl. m. Prahy. 

"Druhým důvodem je kvalita prací, protože ne všechny práce lze provádět v noci," řekla Barbora Lišková. 

TSK nyní jedná o zkrácení termínu oprav. Kromě lidského faktoru mají na brzké dokončení vliv i nevyzpytatelné povětrnostní podmínky.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu