• Načítám...
>

Troja se brzy dočká nového přívozu

  • 12. července 2018,
  • 20:10,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Zřícenou Trojskou lávku už vloni nahradil přívoz, který mohou využít cestující mezi Císařským ostrovem a Trojou. Jeho kapacita je však nedostačující a tak ho již brzy nahradí nový, který by měl vyhovovat i vyššímu náporu cestujících.

Reklama

Již brzy se v Troji dočkáme nového přívozu. Ten má nahradit stávající, který má nedostatečnou kapacitu.

"Ta dnešní loď přepraví zhruba 30 lidí, tím pádem za hodinu přepraví něco kolem 150 cestujících, protože minimální doba je 10 minut, častěji to opravdu nelze z technologických důvodů," řekl Filip Drápal, tiskový mluvčí Ropid. 

Nový přívoz by tak měl v pohodě zvládnout i vyšší nápor cestujících, kteří ho zejména o prázdninách a víkendech hodně využívají.

"Měli bychom uspokojit hlavně tu nárazovou poptávku o víkendech, nebo za hezkého počasí, kdy se tam opravdu tvoří fronty a nestíhá to přepravit všechny cestující," řekl Filip Drápal. 

"Tento přívoz by měl mít přepravní kapacitu 600 osob za hodinu. Takže se to liší kapacitou a samozřejmě i rozměry. Tento přívoz má rozměr 15x5 metrů, vejde se sem 100 osob," řekl Dušan Sahula, tiskový mluvčí Pražské paroplavební společnosti.

Přívoz, který nahazuje zřícenou lávku, by mohl brázdit Vltavu už koncem tohoto měsíce. A není jediným novým přívozem, kterého se v naší metropoli dočkáme. 

"Chceme nahradit stávající loď, která jezdí mezi Holešovicemi a Karlínem za jinou. Do 14 dnů by tam měla být nasazena do provozu," řekl Dušan Sahula. 

Ročně pražské přívozy využije až půl milionu lidí. A vyjma těch, které fungují jako náhradní doprava za zřícené nebo zavřené lávky, na nich platí všechny jízdenky MHD.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu