• Načítám...
>

Libeňský most podle ministerstva není památkou

  • 16. července 2018,
  • 10:45,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

Ministerstvo kultury nebude znovu rozhodovat o tom, zda je Libeňský most kulturní památkou. Je prý moc poškozený. Podněty pro opětovné přezkoumání podal Národní památkový ústav a sdružení Prázdné domy.

Reklama

Libeňský most není kulturní památkou. Ministerstvo kultury má v tomto ohledu definitivně jasno. Nebude se tak už zabývat podněty Národního památkového ústavu a sdružení Prázdné domy proti únorovému rozhodnutí Ministerstva. 

"Ministerstvo kultury neshledalo žádné důvody pro to, aby bylo zahájeno přezkumné řízení," řekla Simona Cigánková, tisková mluvčí Ministerstva kultury ČR.

Libeňský most podle Ministerstva kultury nemohl být prohlášen za památku především kvůli jeho technickému stavu. Při rozhodování vycházel resort mimo jiné také z analýzy Kloknerova ústavu ČVUT.

"V té zprávě se uvádí např. to, že nejvíce je poškozena ta architektonicky nejhodnotnější část mostu, která vede přes vodu, a že by bylo nutné nahradit minimálně 50% hmoty toho mostu, což je poměrně významná ztráta autenticity," řekla Simona Cigánková, tisková mluvčí Ministerstva kultury ČR.

A jak by rozhodovali samotní Pražané? Ptali jsme se.

anketa

Zatímco názory lidí na osud Libeňského mostu se liší, vedení magistrátu má jasno. 

"My od začátku říkáme, že respektujeme názor ministerstva. Ministerstvo se dvakrát vyjádřilo, že to památka není. To, co probíhalo poslední 2 měsíce, bylo přezkumné řízení, zda bylo to rozhodnutí vydáno správně," řekl Petr Dolínek, náměstek primátorky hl. m. Prahy.

Jaké budou další kroky magistrátu ve věci Libeňského mostu náměstek primátorky pro dopravu Petr Dolínek prozradit nechtěl. Nejprve chce řešení předložit kolegům v radě města.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu