• Načítám...
>

Koleje ve Vinohradské ulici prochází rekonstrukcí

  • 16. července 2018,
  • 12:20,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Tramvajové koleje v ulici Vinohradská prochází rozsáhlou rekonstrukcí. Pozastaven je provoz některých linek a omezena je i osobní a hromadná doprava.

Reklama

V ulici Vinohradská, poblíž zastávky metra Želivského, je omezena hromadná i osobní doprava. V úseku ulic Hradecká - Želivského totiž pokračují rekonstrukce tramvajové trati. 

"Tu trať bylo potřeba obnovit, protože už nastal její čas. Byla poměrně dost stará a v nevyhovujícím stavu. Aby nebyla ohrožena bezpečnost provozu tramvajové trati, dělá se tady kompletní rekonstrukce tramvajového svršku, spodku, budou tu nové zastávky, nové trakční vedení, včetně nějakého navazujícího budoucího informačního systému," řekl Tomáš Macourek, vedoucí stavby. 

"Plánujeme např. provést bezbariérové úpravy, nebo i úpravy pro nevidomé a slabozraké," řekla Aneta Řehková, tisková mluvčí DP hl. m. Prahy.

Rekonstrukce tramvajové trati ve Vinohradské ulici se dotkla hned několika zastávek. Přerušen byl provoz tramvají v úseku I.P.Pavlova - Želivského.

"Během této výluky zrušíme tramvajovou linku č. 10 a 13 a zároveň zavedeme i speciální tramvajové linky 36 a 90. Během této výluky zavedeme náhradní autobusovou dopravu X11, X16 a X91," řekla Aneta Řehková. 

V trati by měla být provedena také třeba nová dlažba, nebo nové zatravnění se zavlažováním. Práce na trati by měly skončit nejpozději do 1. září. 

"V příštím roce, od března do července, navážeme na druhou etapu této rekonstrukce ve Vinohradské ulici," řekla Aneta Řehková.

Rekonstrukce trati ve Vinohradské ulici by pražský Dopravní podnik měla přijít přibližně na 250 milionů korun. Bližší informace o náhradní dopravě mohou cestující nalézt na stránkách www.dpp.cz.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu