• Načítám...
>

Praha patřila mladým florbalistům

  • 16. července 2018,
  • 21:22,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Praha v minulém týdnu přivítala tisíce mladých talentovaných florbalistů. Uskutečnil se tu totiž největší mezinárodní florbalový turnaj pro mládež - Prague Games. O tituly se hrálo ve dvaceti pražských halách, ve kterých se představilo více než 400 týmů z celého světa.

Reklama

Největší mezinárodní mládežnický florbalový turnaj na celém světě. To je turnaj Prague Games. Letos se tento turnaj uskutečnil již popatnácté.

"Florball je doména hlavně švédských, finských, švýcarských a českých týmů. My letos evidujeme 400 týmů ze 12 zemí světa. Máme tady exotické týmy, mezi které počítáme stále Ukrajinu, 3 týmy z Číny, takže je to taková, řekněme, hlavně evropská všehochuť," řekl Jan Mikulka, ředitel turnaje Prague Games.

Turnaj se se zúčastnily budoucí světové florbalové hvězdy, které nereprezentovaly jen kluby, ale byly třeba výběrem toho nejlepšího, co jednotlivé země nebo regiony nabízejí. 

"Je to třeba Zone florbal ze Švédska, což je výběr letních juniorských hráčů. Z českých týmů jsou to týmy Tatran Střešovice, Bohemians. Máme tady velké zastoupení švýcarských týmů z Curychu, jsou tady finské týmy," řekl Jan Mikulka. ¨

Ani české týmy se v konkurenci neztratily. 

"V těch mládežnických kategoriích si vedeme velmi dobře. Otázka je, kam to pak přechází v tom juniorském a dospělém věku," řekl Jan Mikulka. 

Spokojenost s turnajem byla i u mladých florbalistů a florbalistek. anketa Ač jsou Prague Games největší mládežnický florbalový turnaj na světě, do budoucna by se turnaj chtěl ještě rozrůstat. Největší překážkou ale dosud zůstává počet hal a herních ploch v hlavním městě.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu