• Načítám...
>

Praha odstartovala hledání vánočního stromu

  • 18. července 2018,
  • 16:16,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Léto je sice v plném proudu, ale Praha už se začíná pomalu připravovat na advent. Začal se totiž hledat vánoční strom, který bude dominantou Staroměstského náměstí. Svoje tipy můžete posílat i vy.

Reklama

Už za 5 měsíců bude Staroměstské náměstí plné trhovců. Budou znít koledy a všichni budou obdivovat vánoční strom. Hledání letošního vánočního stromu právě odstartovalo.

"Strom musí být krásně rostlý, musí být rovnoměrně větvený, musí být také na dobrém dostupném místě, aby se tam dostala těžká technika a také musí být zdravý, což nám prověří dendrologové v Masarykovy univerzity v Brně," řekla Hana Tietze tisková mluvčí společnosti Taiko.

Strom by měl být Smrk ztepilý s výškou od 23 do 25 metrů. 

"Ten tip mohou dávat lidé, ať už mají třeba ten strom na své zahradě a překáží jim, nebo se bojí, že jim třeba spadne na střechu, ale také mohou mít třeba jen tip, že o nějakém pěkném stromu vědí, tak nám to mohou sdělit a my si zbytek zjistíme. Mohou ho přihlásit už teď, a to na webových stránkách www.trhypraha.cz/vanocnistrom. Tam přesně zadají údaje, fotografii, a ozve se jim kolega," řekla Hana Tietze.

V loňském roce zdobil nejkrásnější náměstí u nás jehličnan z Roztok u Křivoklátu, který byl 66 let starý. Nás zajímalo, jak by podle vás měl letošní strom pro Staroměstské náměstí vypadat.

anketa

Svoje tipy na vánoční strom pro Staroměstské náměstí můžete zasílat až do 15. září. Vítěz, kromě prestiže, obdrží i symbolickou finanční odměnu ve výši 10 tisíc korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu