• Načítám...
>

Pražané mají možnost sdílet skateboardy

  • 18. července 2018,
  • 20:31,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

V Praze otevřela první samoobslužná půjčovna skateboardů. S novinkou přišla firma Rekola, která je u nás známá hlavně sdílením růžových kol. Přes stejnou mobilní aplikaci si mohou Pražané kombinovat oba tyto dopravní prostředky, což je svého druhu unikát.

Reklama

Sdílet jízdní kolo, projet se po Praze a odložit ho na jakémkoliv místě. Na tuto službu si už Pražané zvykli. Nově si mohou zájemci vypůjčit i skateboardy a vyzkoušet si tak jiný dopravní prostředek, kterým si mohou zpříjemnit cestu po naší metropoli. 

"Přemýšleli jsme co dál a napadlo nás, že parky a ulice by měly patřit lidem. Pro nás třeba jízda na kole je spojena s nějakou svobodou, takže ten skateboard byl pro nás logické řešení," řekla Magda Zicháčková, tisková mluvčí společnosti Rekola.

Přestože tato služba byla zavedena teprve před několika dny, někteří uživatelé si ji už stihli vyzkoušet. 

anketa 

Výhodou těchto skateboardu je, že se hodí nejen pro zkušené jezdce, ale i pro začátečníky. Pokud patříte mezi ty, kteří na skateboardu nejezdili už několik let, bude na místě vzít si i nějaké chrániče, jinak dopadnete podobně jako já. Systém zápůjčky funguje stejně jako u jízdních kol. Na každém skateboardu je zadané šestimístné číslo, které se vloží do aplikace. Ta obratem vygeneruje heslo zámku, kterým se skateboard odemkne. 

"Hradí se to přímo z platební karty, kterou mají uvedenou uživatelé u svého účtu. Ta výpůjčka stojí 32 korun na hodinu. A kdyby náhodou jeli uživatelé déle, než 60 minut, tak to stojí 8 korun na 15 minut," řekla Magda Zicháčková. 

Společnost Rekola plánuje rozšířit tuto službu i do jiných částí Prahy. Vše bude záležet i na ohlasech uživatelů, které se budou vyhodnocovat nejpozději na začátku srpna.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu