• Načítám...
>

Crossminton je novým dynamickým sportem

  • 19. července 2018,
  • 18:18,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Čas od času vám představujeme nové sporty či netradiční aktivity, kterými si můžete zpříjemnit volný čas v naší metropoli. Tentokrát vám ukážeme crossminton, který zahrnuje prvky badmintonu, squashe a tenisu. Výhodou je, že ho můžete hrát na louce v parku, ale i na pláži.

Reklama

Crossminton je mladý sport, který oficiálně vznikl v roce 2001. Zahrnuje prvky badmintonu, squashe a tenisu. Zajímavostí je, že se při něm nepoužívá síť. Na své si tak přijdou hlavně ti, kteří preferují rychlost a dynamiku.

"Úžasné na tom je to, že kromě světové špičky to mohu hrát perfektně i starší ročníky, protože na rozdíl od tenisu, když ten balon létá neuvěřitelně rychle, tak nemá takovou gramáž, není náročný na klouby," řekl Petr Makrlík, generální manažer České asociace crossmintonu.

Pravidla jsou podobná jako v badmintonu. Hraje se na dva vítězné sety do 16 bodů.

"Servis se točí po třech a v případě, že je to 15:15, tak každý podává jednou, tak aby se rozhodlo o dva míčky," řekl Petr Makrlík.

Hráči musí mít velmi dobré reflexy. Míčky létají až 300 km/h.

"Letí na vás míček rychlostí 200 - 300 km/h a oni jsou schopní vykrývat i ty rohy. Samozřejmě je to o fyzičce, kondici a postřehu," řekl Petr Makrlík.

Přestože tento sport k nám původně přišel z Německa, čeští hráči patří k absolutní špičce. Mezi ně patří i Petr Makrlík, který je českou i světovou jedničkou.

"Hráči mají postřeh a je potřeba hrát s maximální razancí," řekl Petr Makrlík ml. - světová jednička v crossmintonu.

S naším sportovně založeným štábem jsme neodolali a vyzvali naše nejlepší hráče. Náš svérázný styl evidentně zaskočil i tyto profíky. I tak nám vítězství těsně uteklo. Výhodou tohoto sportu je, že se může hrát téměř na jakémkoliv povrchu. Užít si ho mohou i amatérští nadšenci na louce v parku nebo na pláži.  

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu