• Načítám...
>

Praha investuje do oprav škol přes 250 milionů

  • 9. srpna 2018,
  • 22:30,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

Praha letos investuje do oprav škol nejvíce peněz v historii. Připadne na ně přes 250 milionů korun. Rekonstrukce se budou týkat desítek míst v hlavním městě. Půjde například o opravy jídelen, kotelen nebo pořízení nového vybavení do dílen.

Reklama

Pražané se v letních měsících musí potýkat s desítkami uzavírek v souvislosti s opravami silnic. Doprava ale není jediným sektorem, do kterého se Praha rozhodla ve velkém investovat. 

"O letošních prázdninách investujeme téměř 250 milionů korun do různých rekonstrukcí našich středních škol. My těch škol zřizujeme téměř 200, takže je to poměrně velké množství budov," řekla Irena Ropková, radní hl. m. Prahy. 

Radovat se letos mohou např. studenti SPŠ Na Třebešíně. Město tady totiž zainvestuje celkovou rekonstrukci bazénu. Ten má nahradit nová moderní nerezová nádrž za 36 milionů korun. A nejen to. Opravovat se bude i na desítce dalších míst v Praze. Ne všechny rekonstrukce ale magistrát bude financovat ze své kasy.

"My se, u některých staveb, snažíme získat finanční prostředky z operačního programu Praha pól růstu, také z operačního programu Životní prostředí, kde se nám podařilo získat finance např. na zateplení budovy na Jarově. Myslím si, že jedna z velmi zajímavých akcí a velmi potřebných je i zahájení výstavby ZŠ na pražském Zličíně, kde už se teď začalo stavět. To bude škola za zhruba 200 milionů korun, kompletně vybavená," řekla Irena Ropková.

Mezi nejnákladnější investice letos patří i oprava budovy pražské konzervatoře. Ta sídlí v barokním Pálffyho paláci v Praze 1. Rekonstrukce se tady dočká střecha, fasáda i mramorové schodiště.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu