• Načítám...
>

Chvalský zámek hostí výstavu papírových modelů

  • 12. srpna 2018,
  • 22:08,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Papírové masky a modely všech velikostí můžete zhlédnout ve Chvalském zámku na výstavě Zámek, nůžky, papír, která se může pochlubit také unikátem v podobě roztahovací lavice z balicího papíru.

Reklama

Zajímavou výstavu s názvem Zámek, nůžky, papír hostí Chvalský zámek a k vidění je tu několik papírových modelů a masek různých velikostí.

"Je to kombinace masek ze všech koutů světa, jsou to obrovské velkolepé masky a potom vystřihovánky a papírové modely nebo také různé papírové výrobky. Jsou to předměty běžné potřeby. Je tu 12 obrovských masek a potom třeba 4 veliké papírové modely jako Land Rover, hasičský vůz, kolo nebo motocykl," řekla Anna Herianová, produkční Chvalského zámku.

Zatímco většina papírových modelů je zapůjčená, masky jsou vyrobeny na zakázku speciálně pro tuto výstavu.

"Tyto masky vyrobil španělský výtvarník Gilbert Contim a vyrobil je na zakázku speciálně pro tuhle výstavu a to ostatní si autoři a majitelé výstavy sehnali nebo vyrobili sami," řekla Anna Herianová.

Součástí výstavy jsou také výtvarné dílničky pro děti, které si tu mohou vyrobit vlastní masku. Asi největším unikátem je pak roztahovací lavice z balícího papíru.

"Ta lavice se dá natáhnout přes 2 místnosti, může si na ní sednout až 16 lidí a má nosnost 1920 kilo. Vyrobená je z balícího papíru, původně byla i k prodeji," řekla Anna Herianová.

Výstava na Chvalském zámku potrvá až do 26. srpna a shlédnout ji můžete denně od 8 do 18 hodin. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu