• Načítám...
>

Paddleboardem po Vltavě se může projet každý

  • 16. srpna 2018,
  • 21:54,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Větší surfové prkno, které se ovládá pomocí pádla, to je paddleboard. Zajezdit si na něm může i úplný začátečník a toto sportování vám procvičí celé tělo, zlepší kondici i smysl pro rovnováhu.

Reklama

Paddleboarding. To je vodní sport, kdy se jezdec pohybuje na velkém surfovém prkně pomocí pádla.

"Paddleboard je poměrně nová aktivita. U nás už je v provozu asi 8 let, ale sám o sobě ten sport vznikl někdy na přelomu 2000. Pochází z Havaje. Je to velmi jednoduchá aktivita, kterou se není potřeba nijak složitě učit," řekl Petr Hozák, provozní ředitel Žlutých lázní. 

Paddleboard je dlouhý od 3 do 3,5 metru, je širší a má velkou nosnost, takže se na něm udrží i úplný začátečník.

"Nejdůležitější na paddleboardu je nastavení pádla, které si nastavíte tak, že když natáhnete ruku nahoru, tak byste ho měli svírat v dlani, protože když pádlujete, tak celé pádlo by mělo být ponořené do vody, abyste měli větší záběr," řekl Erik Bóna, instruktor. 

Když už víte jak s pádlem, můžete nastoupit na samotný paddleboard. 

"Stojí se na tom většinou uprostřed. Pomyslný střed toho paddleboardu je mezi tím poutkem. Pro začátečníky, kteří si nějak nevěří, můžeme doporučit polohu vkleče, kdy se vlastně nemohou nijak převrátit. Musíme držet pádlo takovým způsobem, že ten ohyb, který je na konci pádla, by měl směřovat dopředu," řekl Erik Bóna. 

Paddleboard je sport, při kterém rovnoměrně zapojujete celé tělo. Zlepší smysl pro rovnováhu a fyzickou kondici. Paddleboard si můžete půjčit na několika místech i v Praze a vyjet třeba na Vltavu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu