• Načítám...
>

Odložená štěňata skončila v útulku v Troji

  • 17. srpna 2018,
  • 18:00,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

Trojský útulek pro opuštěná zvířata se rozrostl o šestici roztomilých štěňátek. Ty někdo odložil v krabici na Černém Mostě. V péči ošetřovatelů zůstanou několik týdnů a pak zamíří do nových domovů.

Reklama

Černá, bílá nebo třeba flekatá. Tak vypadají krásná štěňátka, která jsou momentálně v pražském útulku v Troji. 

"Příběh byl jednoduchý. Našla se v papírové krabici, která byla hezky vystlaná, byly tam dárky, takže se jich úmyslně majitel zbavil," řekl Václav Steinbauer, vedoucí útulku Městské policie hl. m. Prahy. 

Štěňata jsou teprve asi 5 týdnů stará. Jde o 5 holek a jednoho kluka. 

"Kříženci to jsou každopádně, nicméně tipovali jsme tady všichni a nejsme schopni říci, co z toho bude. Bude to tak zhruba do 20 kilogramů," řekl Václav Steinbauer.

"Dá se říci, že celkem jsou v dobrém zdravotním stavu, takže pokud se nic neobvyklého nebude dít, tak koncem měsíce by bylo možné je vydat náhradním majitelům. Kdyby ale ten majitel tu fenu vykastrovat, tak k tomuto nemusí vůbec docházet," řekl Jiří Sobek, veterinář. 

Případní zájemci mohou sledovat webové stránky útulku i Městské policie, kde bude zveřejněna informace o tom, že štěňata už mohou do nových domovů. Vedení útulku ale apeluje také na to, aby se případní zájemci o pejska podívali i na nabídku dospělých psů. Desítky jich tady totiž prozatím marně na nový domov čekají. Zájem o ně je totiž v porovnání se štěňaty mnohonásobně nižší.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu