• Načítám...
>

Pražané si oblíbili novou venkovní hru Roundnet

  • 22. srpna 2018,
  • 18:06,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Pokud patříte mezi ty, kteří hledají v tomto letním období nějaké nové vyžití, tak určitě vyzkoušejte roundnet. Tento sport je zároveň vhodnou volnočasovou aktivitou, kterou můžete hrát s přáteli v podstatě kdekoliv. Výhodu je, že není náročný na techniku, takže se ho během chvíle všichni naučí.

Reklama

Malá síťová trampolína a gumový míček. To je základní vybavení pro neobvyklou hru s názvem roundnet. Tato na první pohled bláznivá aktivita, kdy hráči proti sobě odbíjejí míč odrazem od sítě trampolíny si získal mnoho příznivců po celém světě. Z původně plážové zábavy se tak stal i oficiálně uznávaný sport, který si získává mnoho příznivců kvůli své dynamice a jednoduchosti.

"Největší výhoda je, že ten sport můžete provozovat kdekoliv, nepotřebujete žádný veliký prostor, takže to je rozhodně největší výhoda a další výhodou je, že se ten sport dá rychle naučit," řekl Jakub Mišák, zakladatel asociace Czech Roundnet.

Základem jsou dva týmy po dvou hráčích. Vždy mají tři doteky na to, aby odbili míč na soupeře. Hraje se na dva sety do 21 bodů, proto je roundnet většinou přirovnáván k beachvolleyballu.

"Můžete se volně pohybovat okolo té konstrukce a nehrajete přes síť, ale hrajete do sítě. Jakmile hráč roundnetu odehraje míč do sítě, je to ekvivalent odehrání míče přes síť ve volejbale," řekl Jakub Mišák.

Při této hře je povoleno hrát libovolnou částí těla s tím, že nejpřesnější úder je vedený dlaní. Tento sport je tak velmi dynamický a kreativní a stal se oblíbeným i mezi ženami.

"Baví mě, že je to takový svižný sport, spálí se u toho kalorie, udělá se u toho dost dřepů," řekla Gabriela Mlčochová, spoluzakladatelka asociace Czech Roundnet.

Profesionálové mají většinou dlouhé výměny, které jsou doplněné různými skoky a výpady. Nejlepší terén pro tuto hru je tak písek nebo tráva.

"Zásadní rozdíl je také v tom útoku, že profesionální hráč dokáže trefit pod jakýmkoliv úhlem," řekl Jakub Mišák.

Celý set vybavení je z lehkého a pevného plastu a zabírá poměrně málo místa. Je tak lehce přenosný a rychle složitelný. Pražané si mohou roundnet zahrát kdykoliv v parku či na koupališti v naší metropoli. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu