• Načítám...
>

Praha 22 otevřela nový pavilon ZŠ U Obory

  • 31. srpna 2018,
  • 18:03,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Děti v Uhříněvsi se s počátkem nového školního roku mohou těšit na novou budovu základní školy. Ta je přístavkem ke stávající škole a je určena pro žáky prvních až třetích tříd a školákům nabízí moderní učebny s interaktivními tabulemi.

Reklama

ZŠ U Obory v Uhříněvsi navýšila svou kapacitu o 300 dětí. A to díky nově otevřenému pavilonu s 9 kmenovými učebnami. V těch se budou učit žáci prvních až třetích tříd. 

"Mají tady učebny, vyučující tu mají kabinety, sklady, veškeré potřebné zázemí. Dole jsou prostorné šatny. V každé třídě je interaktivní tabule, krásný nový nábytek. Jako zajímavost bych mohla uvést, že bude-li pršet, tak toalety se splachují dešťovou vodou," řekla Ivana Vodičková, ředitelka školy. 

Stavba pavilonu školy probíhala tzv. suchým procesem, aby v době vyučování nijak neobtěžovala učitele a žáky. 

"Je to ocelový skelet s opláštěním. Ta stavba byla postavena v zimním období, ale naprosto v luxusním provedení. Pokud jste viděli i fasádu, která je také kovová a je zasazená do krásného prostředí U Obory, u školního hřiště. Ta škola je opravdu na luxusním místě a s luxusními parametry," řekl Martin Turnovský, starosta MČ Praha 22. 

Celkové náklady na stavbu byly ve výši 66 milionů korun. MČ se na nich podílela necelými 5 miliony. Zbylá část byla financována z evropských fondů a rozpočtu hlavního města. 

"My jsme MČ poskytli investiční dotaci a současně se podařilo vyčerpat celkem 60 milionů korun z evropských fondů, které administruje magistrát právě na tuto stavbu, takže já jsem velmi ráda, že velká část nákladů této krásné školy se podařilo zafinancovat z evropských fondů. Tady se ukazuje, že mají určitě smysl," řekla Irena Ropková, radní hl. m. Prahy. 

Nový pavilon této školy je už druhým v pořadí. Poprvé se rozšiřovalo o 8 tříd v roce 2011. S příchodem nového školního roku se tak kapacita zvýší na celkem 970 žáků.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu