• Načítám...
>

Evropská koalice pro Prahu představila program

  • 4. září 2018,
  • 17:42,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Evropská koalice pro Prahu na tiskové konferenci v literární kavárně knihkupectví Academia představilo své kandidáty a základní programové teze. Koalice šesti politických stran kritizuje třeba likvidační politiku vedení hlavního města Prahy.

Reklama

Předvolební kampaň k říjnovým komunálním volbám zahájila také Evropská koalice pro Prahu. Politické uskupení sdružující 6 stran představilo svůj program a politické záměry. 

"Chceme dobudovat infrastrukturu, zkvalitnil veřejnou správu, podpořit rozvoj ekonomiky, zejména investicemi do vzdělání, do transferu technologií tak, aby se Praha mohla srovnávat s těmi nejvyspělejšími městy Evropy," řekl Jiří Witzany, lídr kandidátky. 

Strana kritizuje hlavně nedodržené sliby současného vedení Prahy a slibuje třeba transparentní rozhodování radnice. 

"Chceme otevřít zápisy z jednání rady, zápisy z hlasování, z jednání rady chceme, aby občanům byly zpřístupněny všechny dokumenty, nejen o jednání zastupitelstva, ale i rady," řekl Jiří Witzany. 

"Není to o funkcích. Není ani politický marketing, který kritizujeme, kdy billboard a nějaká líbivá tvář prodává stranu, která pak není schopna toho cíle dosáhnout. Tam jde skutečně o to, aby Praha zůstala ve sféře západních hodnot, a to je to gró, na kterém jsme se byli schopni dohodnout," řekl Petr Krátký, trojka kandidátky.

K politickému uskupení se připojila třeba Konzervativní strana. Ta se chce podle slov svého místopředsedy Michala Struhy podílet hlavně na dlouhodobém rozvoji Prahy. 

"A to tím způsobem, že se budeme snažit do toho rozhodování nebo tvorby nějakého strategického plánu zahrnou i veřejnost, jednotlivé MČ a zejména odbornou veřejnost. Není to o nás. Je to o Pražanech, o rozvoji toho, co tady máme a o zlepšování toho našeho stávajícího stavu," řekl Michal Struha, šestka kandidátky.

Strana navrhuje třeba inventarizaci a zpřehlednění majetku Prahy. Veřejnost by tak mohla získat přehled třeba o množství a způsobech pronajímání objektů metropole.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu