• Načítám...
>

Libor Podmol se chystá na FMX Gladiator Games

  • 12. září 2018,
  • 15:03,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

V listopadu se mohou milovníci motorek těšit na akci Gladiator Games 2018, která proběhne v pražské O2 Areně. Zúčastní se jí také mistr světa, jezdec v kategorii Freestyle Motocross Libor Podmol, který právě začal trénovat na druhou polovinu sezóny.

Reklama

Dal si menší přestávku ale teď se opět vrací na pozemek za domem, kde pravidelně trénuje. Libor Podmol se připravuje na první pořádný trénink po přestávce a my jsme se ho zeptali, na co se teď musí zaměřit.

"Samozřejmě začnu nějakou fyzickou přípravou, kterou už týden jezdím. Pak strávím na motorce co nejvíce času. Jinak motorky střídám. Tato je třeba čtyřtaktní, ale normálně závodím na dvoutaktu, takže člověk se musí dostat do toho denního tréninku. Zatím jsem na takové celkové třetí pozici, takže šance na titul tam je, což bych rád dokázal. Ale i když bude medaile na konci roku, budu samozřejmě moc rád. Ty zastávky v Číně mohou být takové zvláštní, ať už tím, že trať je úplně jiná, je tam hodně vlhký vzduch, takže ty motorky tam mohou jet trochu jinak," řekl Libor Podmol, jezdec freestyle motokrosu. 

Síly musí napnout k druhé polovině Mistrovství světa, které začíná za 3 víkendy. Libor Podmol ale vloni zářil i na FMX Gladiator Games v Praze a svou účast potvrdili letos. Dokonce slíbil, že předvede něco neobvyklého. 

"V listopadu už se pojedou Gladiator Games v Praze, což je pro nás velký svátek a největší akce freestyle motokrosu v Čechách, na kterou všichni trénují a určitě tam předvedeme nějaké speciální kousky," řekl Libor Podmol. 

Co to bude se nám ale z Libora nepodařilo vypáčit, takže zájemci si opravdu budou muset počkat až do začátku listopadu. Zato nám hned několikrát po sobě předvedl skok to tzv. foam pitu, tedy ohrady naplněné molitanovými kostkami, kterou má na své zahradě. Jedno je jasné. Tento jezdec má co ukázat a kdo ho chce vidět, neměl by si nechat listopadovou show v O2 Areně ujít. 

"Chtěl bych vás všechny pozvat 3. listopadu do O2 Areny, kde se pojedou Gladiator Games, což je vlastně svátek freestyle motokrosu. My všichni se tam moc těšíme, předvedeme vám tam speciální kousky, které jste ještě nemohli vidět a doufám, že se tam uvidíme," řekl Libor Podmol.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu