• Načítám...
>

Na hřišti Glowackého proběhl Den bezpečnosti

  • 12. září 2018,
  • 15:24,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Po dvou měsících prázdnin usedají děti zpátky do lavic a čekají je tedy i pravidelné cesty do školy a zpět. V rámci podpory bezpečnosti vedení Prahy uskutečnilo další ročník tradiční akce Den dětské bezpečnosti.

Reklama

Na hřišti u ZŠ Glowackého v Praze 8 přichystalo vedení hlavního města vzdělávací akci Den dětské bezpečnosti. Ta si každoročně klade za cíl poučit děti o správném chování v silničním provozu.

"Začíná nám nový školní rok, děti jsou po prázdninách divoké a potřebujeme, aby se nám nic nestalo na silnicích, aby děti byly v bezpečí. Úrazovost na silnicích se velmi zvedá a proto každá akce tohoto charakteru je velmi důležitá," řekla Hana Snohová, projektová manažerka, MHMP. 

Akce se, kromě třeba hasičů, zúčastnila také Městská policie, která dětem vysvětlovala, jak by se správně měly chovat v dopravě, jak se chová chodec a řidič nemotorového vozidla. Malí školáci si navíc mohli vyzkoušet dětskou alternativu zkoušky na řidičský průkaz.

"Nejprve jdou do dětské dopravní školičky, kde získají informace o tom, jak se chovat v dopravě. Potom si jdou napsat test. Po úspěšném testu přicházejí na dopravní hřiště, kde pod dohledem lektorů vykonávají 5 minut praktickou jízdu a potom získají řidičský průkaz," řekl Pavel Šourek, vedoucí dopravního hřiště Prahy 8.

Zábavná vzdělávací akce dětem nabídla také jízdu zručnosti, prohlídku hasičského auta nebo divadelní a hudební vystoupení.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu