• Načítám...
>

NMSKB má nové přístroje pro pacienty

  • 12. září 2018,
  • 15:35,
  • PRAHA,
  • Lenka Castillo

Pacienti, lékaři a sestřičky v Nemocnici Milosrdných sester sv. Karla Boromejského se mohou těšit z nového zdravotnického vybavení. Sedmdesát pět různých přístrojů a dalšího vybavení mohla nemocnice zakoupit díky téměř milionové dotaci od Magistrátu hl. m. Prahy.

Reklama

Nové přístroje i vybavení pomohou zkvalitnit péči o pacienty v Nemocnici Milosrdných sester sv. Karla Boromejského. Z balíčku pro pražské nemocnice na ně poskytl dotaci ve výši 950 tisíc korun Magistrát hl. m. Prahy.

"Právě tyto přístroje a vybavení pomohou jednak personálu zefektivnit tu péči, protože i to vybavení se musí obnovovat. A samozřejmě hlavně pacientům to usnadní jejich léčbu. To si myslím, že je hlavní, že Pražané budou mít opět o něco kvalitnější služby, o což nám samozřejmě jde," řekl Radek Lacko, radní hl. m. Prahy.

Třeba díky novým přístrojům, jako jsou např. infuzní pumpy, infralampa k prohřátí tkání před fyzioterapií, digitální tonometr nebo pulzní oxymetr, který zjišťuje hodnotu kyslíku v krvi, bude práce lékařů efektivnější. 

"Je tam také zdravotnický nábytek, se kterým přicházejí pacienti do styku, jako jsou vyšetřovací lůžka, rehabilitační stůl, speciální křesla pro pacienty s omezenou pohyblivostí. Je tam ale i takový zdravotnický nábytek třeba na speciální zdravotní materiál, na léky a podobně," řekl Jiří Veselka, ředitel nemocnice. 

Většina nového zařízení putuje do akutních oddělení, tedy do interny, rehabilitace, intenzivní péče na anesteziologicko-resuscitačním oddělení a na JIP. 

"Nám jde o dobrou medicínskou péči. K tomu je potřeba dobré zdravotnické techniky," řekla Bohuslava Kubačáková, generální představená. 

V nemocnici nacházejí přijetí i lidé těžce nemocní především z hlavního města Prahy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu