• Načítám...
>

Výstaviště Praha by se mohlo proměnit

  • 18. září 2018,
  • 9:49,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Přejmenovat výstaviště Praha na park Miloše Formana. K tomu vyzývá šéf Občanské demokratické aliance Pavel Sehnal. Se záměrem ale zásadně nesouhlasí vedení metropole.

Reklama

Výstaviště Praha v Bubenči by mohlo získat novou podobu. Navrhuje to předseda ODA Pavel Sehnal, který se chce v říjnových volbách ucházet o pozici pražského primátora.

"Já jsem se rozhodl, že s tím jedním volebním cílem, což je dát Pražanům jakési volnočasové místo, bychom se měli vrátit k myšlence toho areálu v Holešovicích. Ta naše iniciativa spočívá v tom, že ho chceme vrátit Pražanům a návštěvníkům Prahy," řekl Pavel Sehnal, předseda strany.

Součástí myšlenky předsedy ODA je také přejmenování pražského Výstaviště. 

"Nové jméno areálu, které bychom chtěli předložit občanům, je park Miloše Formana," řekl Pavel Sehnal. 

V rámci této iniciativy by na pražském Výstavišti mohl vyrůst třeba nový pavilon umění a další stavby, určené třeba pro různé letní akce. 

"Součástí těch dalších staveb by ještě mohla být jakási otevřená scéna, kde by mohl v létě probíhat letní filmový a divadelní festival. Já myslím, že návštěvníci Prahy i Pražané by přivítali, aby se kultura zpátky do Holešovic vrátila," řekl Pavel Sehnal. 

Proti takovému záměru ale vystoupilo současné vedení Prahy. 

"Pan Sehnal by se měl spíše orientovat na jeho podnikatelské záměry. Tím podnikatelským záměrem je likvidovat Výstaviště, to je úplně jasné. Já to ale nedopustím. Jako šéfka dozorčí rady vyvinu veškeré úsilí k tomu, aby pan Sehnal neparazitoval na Výstavišti," řekla Adriana Krnáčová, primátorka hl. m. Prahy. 

Pražské Výstaviště vzniklo v roce 1891 ve východní části tehdejší Královské obory u příležitosti jubilejní zemské výstavy jako připomínka 100. výročí první průmyslové výstavy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu