• Načítám...
>

V Praze odstartoval 19. ročník Srdíčkových dnů

  • 18. září 2018,
  • 11:06,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Na pražském náměstí Míru byla slavnostně zahájena celorepubliková sbírka Srdíčkové dny. Jedna z nejznámějších sbírkových akcí odstartovala za zvuků hudby a nejrůznějších vystoupení.

Reklama

V Praze odstartovala podzimní část tradiční sbírky Srdíčkové dny. Obecně prospěšná organizace Život dětem tak na náměstí Míru slavnostně zahájila letošní veřejnou sbírku, která má pomoci rodinám handicapovaných dětí. 

"Srdíčkové dny probíhají již devatenáctým rokem. Probíhají třikrát ročně, vždy v září, v prosinci a v březnu. Peníze, které získáme z veřejné sbírky, která probíhá po celé ČR, putují k nemocným dětem, protože my vážně nemocným dětem nakupujeme různé pomůcky, které potřebují," řekla Maria Křepelková, ředitelka organizace Život dětem. 

Organizace Život dětem tak rodinám s handicapovanými dětmi doplácí třeba invalidní vozíky, financuje neurorehabilitace nebo ozdravné pobyty u moře. Jen za loňský rok organizace nasbírala kolem 8 milionů korun. Z těch je podporováno kolem 700 vážně postižených dětí. Jednou z nich je i malá Andrejka, která trpí onemocněním bílé hmoty mozkové.

"Bohužel je to neurodegenerativní onemocnění, na které neexistuje žádná léčba. Pouze podpůrnými prostředky se léčí příznaky epilepsie, oční vady a další věci s tím spojené. Nadace Život dětem nám už přispěla na lokomat, dále na zádržný systém do auta, který Andrejka potřebuje speciální, aby nám z něj nevylézala a speciální kočárek," řekla Gabriela Emingrová, matka Andrejky. 

V rámci slavnostního zahájení sbírky Srdíčkové dny se na pódiu vystřídala řada známých osobností a dětských hudebních skupin. Přispívat na pomoc handicapovaným může veřejnost třeba nákupem drobných předmětů v ulicích Prahy až do 21. září.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu