• Načítám...
>

Příprava služby tísňové a zdravotní péče finišuje

  • 19. září 2018,
  • 10:20,
  • PRAHA,
  • Milan Řepka

Hlavní město připravuje zajímavou službu pro seniory. Ta by jim měla pomoci v krizových a nenadálých situacích.

Reklama

Metropolitní systém tísňové a zdravotní péče připravuje pro hl. m. Prahu společnost Operátor ICT.

"Klientů těchto systémů jsou malé jednotky tisíc. Ale seniorů máme v Praze stovky tisíc. Chceme umožnit těmto dodavatelům zapojit se do celoměstského systému, který bude umožňovat předávání pacientů mezi danými pracovišti tísňového dohledu. Chceme jejich pracoviště propojovat i se sociálním systémem hl. m. Prahy tak, aby ta informace o daném občanu byla komplexní ze všech stran," řekl Vladimír Zadina, ředitel Smart Prague, Operátor ICT. 

V současné době už existuje řada organizací, které poskytují službu tísňové péče. Zatím ale neexistuje systém, který by umožnil sdílení informací mezi zdravotní a sociální oblastí. 

"V současné době existuje několik poskytovatelů této tísňové péče. My tímto systémem chceme zaručit sdílení informací mezi těmito poskytovateli a praktickými lékaři, případně jinými zdravotnickými zařízeními," řekl Ondřej Šárovec, projektový manažer, Operátor ICT. 

"Chceme otestovat několik technologií. Jednou z nich je právě červené tlačítko. Součásti toho jsou ale i tzv. wearables, chytré hodinky a jiné technologie. Představme si, že ten daný senior má nějakou nehodu, třeba upadne. Ten systém by měl to centrum upozornit, že danému seniorovi se něco stalo, že např. spadl. To tísňové centrum ho bude kontaktovat a řešit případné zranění nebo zavolání systému záchranné péče," řekl Vladimír Zadina. 

Na celém pilotním projektu Metropolitního systému tísňové a zdravotní péče Operátor ICT spolupracuje, v rámci strategie Smart Prague, s organizacemi Život 90, Chytrá péče a řadou zdravotnických zařízení.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu