• Načítám...
>

Zastávka Kamenická bude nově bezbariérová

  • 19. září 2018,
  • 12:18,
  • PRAHA,
  • Lenka Castillo

Tramvajová zastávka Kamenická v ulici Milady Horákové v Praze prochází rekonstrukcí. Zhruba v polovině prosince by se už měla předvést v novém a bez bariér.

Reklama

Dočkat se tohoto okamžiku trvalo 4 roky. Nakonec se zastupitelé MČ Praha 7 mohou radovat, že jejich plán zrekonstruovat zastávku Kamenická vyšel. Spolupráce s magistrátem tak přináší v této oblasti další ovoce. Právě začala oprava strany ve směru na Letnou. 

"Především pro seniory je to velmi nepohodlné, vystupovat do té původní bariérové zastávky. O to více jsme rádi, že se to podařilo začít stavět nyní," řekl Ondřej Mirovský, místostarosta MČ Praha 7. 

"V tuto chvíli se snažíme na Praze 7 postupně všechny důležité zastávky dělat bezbariérové. Ta bezbariérovost je velmi dobrá pro naše seniory, maminky s kočárky nebo handicapované. Také ty bezbariérové zastávky jsou často velmi bezpečné," řekl Petr Dolínek, náměstek primátorky hl. m. Prahy. 

Celková rekonstrukce zastávek v obou směrech vyjde na 5,7 milionu korun. TSK počítá s ukončením prací na zastávce, ve směru na Letnou, zhruba v říjnu. 

"V té době se přejde na opačnou stranu a obě zastávky by měly být zprovozněny nejpozději do 15. prosince tohoto roku," řekl Petr Smolka, generální ředitel TSK hl. m. Prahy.

Po dobu stavebních úprav musejí cestující i řidiči počítat s nezbytnými změnami nebo omezeními.

"Zastávky se pouze posunou o kus na jiné místo, budou bariérové v těch místech, kam se to posune. Samozřejmě se občané mohou těšit na to, že poté budou zastávky bezbariérové. Vedle toho se také rozšíří chodníkové plochy a budou bezpečnější přechody v okolí," řekl Ondřej Mirovský.

Důvodem, proč se rekonstrukce urychlila, bylo nedávné otevření polikliniky, která je od zastávky vzdálená asi 100 metrů. 

"V okolí máme důležité služby. Je zde např. poliklinika, jsou zde obchody. Ale také je zde třeba centrum Pražského maratonu, což je velmi důležité pro Prahu," řekl Petr Dolínek.

V současné době se v Praze 7 rekonstruuje dále např. zastávka na Maninách. V budoucnu se plánuje třeba rekonstrukce zastávky Čechovo nábřeží.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu