• Načítám...
>

V Praze se bude konat 4. ročník Dne IZS

  • 19. září 2018,
  • 7:34,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Výstaviště Praha v Holešovicích bude opět hostit Den Integrovaného záchranného systému. Akce představí nejen práci těchto složek, ale předvedou i svou techniku a třeba vybavení pro krizové situace nebo požární prevenci.

Reklama

Předposlední zářijová neděle bude patřit všem složkám IZS, který představí nejen svou techniku ale i dynamické ukázky své práce. Čtvrtý ročník akce se již tradičně bude konat na holešovickém Výstavišti. 

"Jsou tam ukázky jak dynamické, tak statické techniky vojáků, tedy Armády ČR a dalších složek. Unikátní bude v tom, že tam bude expozice ke 100. výročí založení Československého státu," řekl Libor Hadrava, radní hl. m. Prahy. 

Na předváděcí akci IZS představí svou techniku třeba pražští hasiči.

"Lidé si budou moci přímo osahat tu techniku, budou tam k dispozici naši hasiči, kterých se budou moci zeptat, prohlédnout si vybavení aut a podobně. Bude tam i ukázka vyprošťování z havarovaných vozidel," řekl Martin Kavka, tiskový mluvčí HZS hl. m. Prahy. 

Během neděle navíc pražští hasiči od vedení města slavnostně převezmou 10 nových výjezdových cisteren. Jejich interiér si pak budou moci prohlédnout také návštěvníci. Svou techniku ale představí i ZZS. Chybět nebudou současné ani historické sanitky nebo záchranný modul pro hromadná neštěstí. 

"Kromě jiného budou moci vidět sady našich uniforem, ve kterých záchranáři jezdívali a v současné době i jezdí. Dozví se spoustu zajímavostí o fungování záchranné služby. Budou si moci také vyzkoušet a nahlédnout do srdce záchranné služby, tedy zdravotnického operačního střediska a vyzkoušet si volání na záchrannou službu, např. pomocí aplikace záchranka," řekla Jana Poštová, tisková mluvčí ZZS hl. m. Prahy. 

Na akci ale nebudou chybět ani zvířata. Své chlupaté kolegy na holešovickém Výstavišti představí Městská policie.

"Budou tam dynamické ukázky jízdní policie. Ty tam samozřejmě budou prezentovat svou činnost, jak jsou při zásahu koně používání a k čemu slouží. Budou tam také psovodi se svými psy. Ti tam budou pouze přítomní, lidé se na ně budou moci podívat, seznámit se s jejich speciálním vozidlem," řekla Jiřina Ernestová, tisková mluvčí Městské policie hl. m. Prahy. 

Na akci se ale představí také třeba speleologové nebo vodní záchranáři. Návštěvníci se tak mohou těšit na 80 kusů techniky. Akce se uskuteční v neděli 23. září v areálu Výstaviště Praha.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu