• Načítám...
>

V Dolních Počernicích se postaví 310 bytů

  • 20. září 2018,
  • 13:48,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Hlavní město připravuje po 15 letech výstavbu nových bytů. Pět nových objektů čítajících přes tisícovku bytů má vyrůst v Praze. Nejblíže k realizaci má projekt v Dolních Počernicích. V tuto chvíli zde probíhají poslední inženýrsko-geologická měření. Projektová dokumentace by měla být hotova na jaře příštího roku. První Pražané by zde mohli bydlet už od roku 2022.

Reklama

Po delší době připravuje hlavní město výstavbu nových bytových domů. Jednou z vybraných lokalit jsou Dolní Počernice, konkrétně v blízkosti ulic Třemošnická a U Konečné. Zde probíhají poslední inženýrsko-geologické práce. 

"Samozřejmě je těch kroků ještě celá řada. Teď ale vidíte právě ten geologický, spíše už inženýrský průzkum. Stavební povolení v tuto chvíli máme, takže teď se budou už spíše provádět soutěže o zhotovitele stavby," řekl Radek Lacko, radní hl. m. Prahy.

V této lokalitě vyroste 9 tří až čtyřpodlažních bytových domů s celkovým počtem 310 bytových jednotek. Projekt počítá i s dětskými hřišti a s komplexní občanskou vybaveností.

"Je to připraveno tak, že tu budou i 3 dětská hřiště, kompletní infrastruktura i parkování, zastávka autobusu a veškerá občanská vybavenost," řekl Radek Lacko.

Pro nájemníky bude k dispozici 400 parkovacích míst. Nebudou chybět ani nebytové prostory určené pro lékaře a občanské kluby. 

"To znamená, že v těch nebytových prostorách je právě plánována jak ordinace zubního lékaře, praktického lékaře, pediatra, dále také klub pro matky s dětmi," řekl Radek Lacko. 

Předpokládané náklady projektu se pohybují kolem 1 miliardy korun. 

"V roce 2019 by se začalo stavět, spíše ve druhé polovině roku. Konec je předpokládaný v roce 2022 nebo 2023," řekl Radek Lacko. 

Blízko realizace mají v naší metropoli ještě další 2 projekty. Podobné bytové domy by měly vzniknout na Černém Mostě a v Praze 13.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu