• Načítám...
>

Karlín má novou elektrickou rozvodnu

  • 20. září 2018,
  • 13:59,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Pražská energetika otevřela v Karlíně novou rozvodnu. Ta se tak stává zásadním energetickým bodem v metropoli a bude zásobovat elektřinou celou rozvíjející se oblast Rohanského ostrova. Rozvodna se stavěla skoro dva roky a najdeme v ní ty nejmodernější technologie.

Reklama

Pražský Karlín se po povodních z roku 2002 postupně proměňuje, rozvíjí a potřebuje tak i moderní zázemí. To teď má díky nové elektrické rozvodně, která zároveň akceptuje nejmodernější architektonické trendy. 

"Rozvoj Karlína je jeden z důvodů, proč vznikla tato rozvodna. Dalším důvodem je i zvýšení spolehlivosti dodávky elektřiny právě v centrální části města. Tady jsou ještě další 3 rozvodny v okolí - Holešovice, Střed a Pražačka. Tyto rozvodny budou vzájemně propojené a budou schopné se zastoupit v případě plánovaných oprav i nečekaných výpadků," řekl Petr Holubec, tiskový mluvčí PRE. 

Tato elektrorozvodna bude zajišťovat dodávku energie i v centru hlavního města. 

"Jelikož je to nejblíže umístěná stanice k historickému centru, tak počítáme, že si převezme část zatížení, které nyní jde z rozvodny Střed na Žižkově a z rozvodny Holešovice," řekl Milan Hampl, předseda představenstva PREdistribuce. 

Novou rozvodnu PRE vybavila tím nejmodernějším zařízením. 

"Vybrali jsme si opravdu, co se parametrů týče, nejkvalitnější technologii, kde nám výrobce garantuje, že by v řádu 30 až 40 let měla být bezporuchová, bezúdržbová a měla by tiše fungovat sama. Bude bezobslužná, nebude tady žádná obsluha. Dálkově dispečeři uvidí, co se tady děje nebo neděje," řekl Milan Hampl. 

Nová rozvodna bude také schopna fungovat v rámci chytrých sítí, až se jednou Praha zcela promění ve Smart City.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu