• Načítám...
>

Olympijské legendy se sešly s primátorkou

  • 20. září 2018,
  • 13:23,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Primátorka si do rezidence pozvala olympijské medailové veterány. Na setkání se řešilo zdraví ale třeba i renty, které by olympijští medailisté mohli dostávat. Hlavně ale celé setkání provázela dobrá nálada.

Reklama

Olympionici veteráni, kteří pro svou zemi získali jak na letních, tak i zimních olympijských hrách řadu medailí, dorazili do Rezidence primátorky. Ta se s nimi pobavila o jejich radostech i starostech. 

"Samozřejmě je to velice důležité, abychom se potkávali s lidmi, kteří reprezentovali naši zem a o které se bohužel ten stát nestará. V okolních státech např. dostávají rentu, tady nedostávají vůbec nic. To je něco, co bych ještě chtěla do konce mandátu zařídit," řekla Adriana Krnáčová, primátorka hl. m. Prahy.

Primátorka by tak chtěla toto téma řešit s vládním zmocněncem pro sport nebo i s premiérem. Mezi hosty nechyběly úspěšné gymnastky, tenisté, atleti nebo třeba hokejisté, kteří předali primátorce nový dres hokejové reprezentace. Podle sportovních veteránů jsou nejčastějším tématem diskuzí nemoci všeho druhu. 

"Všichni vzpomínají na ty své sporty a já také na ten svůj. Člověk se vždy něco nového dozví. V tomto věku už vždy přijdeme k těm nemocem ale snažíme se vzpomínat i na ty dobré věci, takže vzpomínáme na děti, na vnoučata," řekla Helena Suková, tenistka.

"Většinou teď každý mluví o těch nemocech. Ale minule jsme vymysleli, že kdo řekne něco o nemoci, platí panáka. Ale nakonec bychom byli už za 10 minut opilí, takže jsme to museli zrušit," řekl Imrich Bugár, diskař. 

Primátorka by ráda, kdyby se podobné setkání s olympijskými legendami stalo tradicí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu