• Načítám...
>

Thomayerova nemocnice slaví devadesátiny

  • 21. září 2018,
  • 19:17,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Thomayerova nemocnice slaví 90 let a tak oslavuje. Při této příležitosti vedení nemocnice vyznamenalo pracovníky, kteří se zapsali do historie nemocnice a na oslavy dorazili i představitelé města.

Reklama

Historie Thomayerovy nemocnice kopíruje vývoj Československého státu. V roce 1928 byla tato nemocnice postavena jako ústav sociální péče hlavního města, který nesl název Masarykovy domovy. Právě Masaryk tuto moderní zdravotní instituci i několikrát navštívil. Za druhé světové války zde byl nacistický lazaret a nemocnicí se tento areál stal až v roce 1954. Právě v těchto dnech nemocnice oslavuje 90. výročí od založení, a to s velkou parádou. 

"My jsme to oslavili dnešní akcí, kdy jsme vyznamenali pracovníky, kteří tady léta pracovali. Zároveň jsme se snažili k tomu 90. výročí rekonstruovat některé budovy, nakoupit nové přístroje," řekl Zdeněk Beneš, ředitel Thomayerovy nemocnice. 

Mezi vyznamenanými pracovníky je i rentgenová laborantka Eva Kubelková, která v nemocnici pracuje už pěknou řadu let. 

"V nemocnici dělám 63 let. Prakticky jsem nastoupila hned po maturitě a zůstala jsem do teď. Mně se ta práce líbí, takže jsem celkem spokojená," řekla Eva Kubelková, rentgenová specialistka.

K 90. výročí nemocnice přišli pogratulovat i zástupci hlavního města. 

"Já bych jim přála, aby se našly prostředky na to, aby se podstatným způsobem zmodernizoval provoz, protože devadesátiletá nemocnice má samozřejmě své mouchy," řekla Adriana Krnáčová, primátorka hl. m. Prahy. 

"Podařilo se mi na hlavním městě prosadit dotační balíček pro pražské nemocnice. Thomayerova nemocnice úspěšně čerpá z tohoto balíčku právě na přístrojové vybavení," řekl Radek Lacko, radní hl. m. Prahy. 

Thomayerova nemocnice se kromě skvělých zdravotních služeb může pochlubit i zápisem v seznamu kulturních památek nebo početným stádem muflonů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu