• Načítám...
>

Starý nábytek dostane druhou šanci

  • 11. října 2018,
  • 16:51,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

V prostorách Kampusu Hybernská odstartoval pilotní projekt Cirkulární dílny. V ní si budou moci studenti a nejen ti zrenovovat nábytek, který skončil ve sběrných dvorech.

Reklama

V Praze v Kampusu Hybernská se otevřela recyklační dílna. Ta bude sloužit k renovaci starého nábytku. 

"Na některých sběrných dvorech bude vyhrazen prostor, kam budou moci Pražané odložit věci, které typově by se hodily studentům, které jsou poškozené nebo se jich chtějí zbavit. Tady je bude možné opravit, zrenovovat studentům nebo komukoliv, kdo se k tomu třeba přihlásí," řekl Jan Bičovský, vedoucí projektu, Kampus Hybernská. 

Na 3 sběrných dvorech tak budou vyčleněna místa pro starý nábytek. Ten se pak bude svážet to dílny v Hybernské ulici, kde budou probíhat workshopy. 

"Workshopy by měly začít už koncem října. Zatím nevíme, jak budou často. Doufáme, že budou třeba několikrát týdně. Přihlásit se může v podstatě kdokoliv. Tím, že je to univerzitní projekt Filozofické fakulty a Magistrátu hl. m. Prahy, tak sázíme hlavně na studenty," řekl Jan Bičovský.

"Je to v souladu s celkovými strategickým cílem hl. m. Prahy, kterým je co nejvíce využívat odpady a snižovat množství odpadů, které se likvidují na skládce nebo ve spalovně," řekla Jana Plamínková, radní hl. m. Prahy. 

Magistrát také počítá s tím, že vyroste celopražské re-use centrum, kde budou ze sběrných dvorů sváženy věci, které se dají ještě použít, např. nábytek, knihy nebo kola.

"Máme vybranou halu 23 v Holešovické tržnici. Problém je trochu s tím, že je to trochu na dlouho, protože celá tržnice je ve špatném stavu a zpracovává se v současné době studie na její rekonstrukci, jejíž součástí bude tato hala 23. Ta si vyžaduje poměrně dost zásadní rekonstrukci," řekla Jana Plamínková.

Re-use centra v Holešovické tržnici bychom se tak měli dočkat do několika let.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu