• Načítám...
>

Výstaviště obléká nový háv

  • 11. října 2018,
  • 23:36,
  • PRAHA,
  • Tomáš Horák

Holešovické výstaviště prochází velkými změnami. Jejich hlavním cílem je nejen obnovení kultury v tomto areálu, ale především jeho větší otevření pro širokou veřejnost. Jak práce pokračují se můžete podívat právě teď.

Reklama

Nová modrá fontána, dětské hřiště, opravená Bruselská cesta, bazén nebo bikrosový park. To je výčet některých dokončených novinek v areálu Holešovického Výstaviště. A další budou následovat. 

"V budoucnu nás čeká hodně moc. Teď to byly jen začátky. Já bych velice ráda, kdyby se postupně začal upravovat zevrubně celý ten prostor. Třeba ta zadní část, ty relikty po horské dráze a po tom ruském kole ještě opravdu nejsou úplně dobře upravené, takže to je taková velká část, do které se musí investovat. Pak pochopitelně jsou tam 2 velké stavby, které nás čekají. To je stavba repliky levého vyhořelého křídla a pak dostavba rekonstrukce Lapidária a dostavba prostoru pro Slovanskou epopej," řekla Adriana Krnáčová, primátorka hl. m. Prahy. 

Při budoucí výstavbě bude brán ohled i na výsledky nedávného průzkumu veřejného mínění. 

"Průzkum mezi Pražany a Středočechy ukázal, že by se nejčastěji, což vyplývalo z celého šetření a čnělo to více, než jakýkoliv jiný výsledek, zaměřili na nové technologie, zábavnou vědu, centrum virtuálních technologií. O to by měli obrovský zájem," řekl Ladislav Klika, ředitel výzkumné agentury.

"Ten výzkum pro nás je velice podnětný a závěry z IPR, co nám naplánoval v roce 2015, tedy zóna zábavy, tak toto je upřesnění. Takže počítáme, že začneme rychle rozpracovávat výsledky výzkumu a půjdeme do toho. Těšíme se," řekl Ivan Pártl, místopředseda představenstva Výstaviště Praha. 

Celková investice do Výstaviště vyjde hlavní město na miliardy korun a hotovo by mělo být až někdy v příští dekádě.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu