• Načítám...
>

Někteří starostové obhájili svůj post drtivě

  • 12. října 2018,
  • 18:00,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Hned několika současným starostům městských částí se podařilo znovu uspět v letošních komunálních volbách. My vám v následující reportáži některé z nich představíme. Slovo má kolega Lukáš Kubát.

Reklama

Čižinský, Synková, Žďárský. To jsou jména tří výrazných osobností letošních komunálních voleb.Asi jednoznačným vítězem volebního klání je Jan Čižinský. Jeho uskupení Praha 7 Sobě dostalo v sedmé Městské části přes 55 procent všech hlasů a jeho hnutí výrazně uspělo i ve volbách na magistrát.

"Velice rádi bychom poděkovali voličům, protože nás až dojali, že ocenili tu naší čtyřletou práci, kdy jsme převzali zanedbanou MČ a skutečně jsme 4 roky pracovali, abychom jí dostali do nějakého přijatelného stavu," řekl Jan Čižinský, starosta MČ Praha 7.

Nejúspěšnější ženou je starostka Prahy 17. Ta je první ženou radnice v Řepích už třetí funkční období a s největší pravděpodobností se bude z postu starostky radovat i počtvrté.

"Důležité je slibovat reálné věci, na které si ti občané mohou sáhnout a pak si myslím, že se také osvědčilo to, že za ty poslední 4 roky jsem docela vidět, protože chodím na spoustu akcí," řekla Jitka Synková, starostka MČ Praha 17.

Služebně nejstaršího starostu mají Kbely. Pavel Žďárský v této městské části vládne už od roku 1997, a i on je takřka jistým starostou i pro další roky. Jeho sdružení Kbely - náš domov získalo ve volbách totiž 11 z 15 zastupitelských křesel.

"Já jsem kbelský rodák, má rodina pochází ze Kbel, všichni co vedeme tuto radnici jsme kbelští patrioti. Ty Kbely nejsou tak veliké, takže ty potřeby jasně vidíte," řekl Pavel Žďárský, starosta MČ Praha 19 - Kbely.

K dalším výrazným tvářím, které s velkou pravděpodobností obhájí mandát starosty, patří David Vodrážka, Jana Černochová nebo Karel Hanzlík.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu