• Načítám...
>

Nezaměstnanost v Praze mírně klesla

  • 12. října 2018,
  • 18:12,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Nezaměstnanost v Praze v září klesla na 2,1 procenta. Počet lidí bez práce se zastavil lehce nad devatenácti a půl tisíci. Zaměstnavatelé v hlavním městě nabízeli na konci měsíce přes šedesát tisíc pracovních pozic. Největší zájem byl o dělnické profese.

Reklama

2,1 procenta. Taková je nezaměstnanost, kterou Praha evidovala na konci září. Oproti srpnu tak nezaměstnanost mírně klesla.

"Ke konci září evidoval Úřad práce v hlavním městě 19 658 uchazečů o zaměstnání, což je jak meziročně, tak meziměsíčně pokles. Podíl nezaměstnaných osob činil 2,1 procenta, což meziročně je pokles o šest desetin procentního bodu," řekla Kateřina Beránková, tisková mluvčí Úřadu práce ČR.

Nabídka pracovních pozic také o něco klesla. Zaměstnavatelé nabízeli na konci září 61 690 pracovních pozic. Na jednoho uchazeče tak v metropoli připadaly tři pracovní pozice.

"Pokud bychom to srovnávali v rámci všech krajů, tak je to nejvyšší krajská hodnota. Největší zájem ze strany zaměstnavatelů v hlavním městě byl především o dělnické profese, to znamená o pomocníky v oblasti těžby, o pomocníky v oblasti stavebnictví, dále o pracovníky ve výrobě, o řidiče nebo uklízeče," řekla Kateřina Beránková.

Hlavní město má naopak ze všech regionů ČR jeden z nejnižších poměrů počtu nezaměstnaných k množství pracovních pozic. Nejmenší poměr zůstává na Pardubicku. Tam připadá na 1 uchazeče 10 pracovních míst. Nejhorší je stále situace na Karvinsku, kde naopak na jedno pracovní místo čeká 6 uchazečů. Míra nezaměstnanosti v celé zemi v září klesla meziměsíčně o jednu desetinu, Praha si drží v porovnání s ostatními kraji s nejnižší nezaměstnaností čtvrté místo.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu