• Načítám...
>

Smuteční průvod omezil provoz na Vinohradské

  • 12. října 2018,
  • 18:33,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Vinohradskou ulici uzavřel smuteční pohřební průvod k uctění památky Jana Kočky mladšího. Ten několik desítek minut blokoval dopravu mezi náměstím Jiřího z Poděbrad, kde pohřeb probíhal, a Olšany.

Reklama

Veliké emoce vyvolal pohřeb Jana Kočky mladšího. Magistrát totiž vydal povolení na uzavření frekventované Vinohradské ulice.

"Jedná se o tzv. pohyblivý zábor a to není nic mimořádného, to úřad projednává běžně. Například při nedávném výročí značky Harley - Davidson byl přesně stejný princip uplatněný," řekl Vít Hofman, tiskový mluvčí Magistrátu hl. m. Prahy.

Proti uzavření Vinohradské se ostře ohradil třeba starosta Městské části Praha 3 Alexander Bellu, podle kterého už dost bylo dopravního teroru.

"Ta uzavírka sice projednaná je, mezi 12. a 15. hodinou, nicméně průvod jako takový bude trvat maximálně půl hodiny. Na půl hodiny bude postupně uzavírána a otevírána tato komunikace," řekl Vít Hofman.

Je krátce před třetí hodinou a smuteční průvod vychází z náměstí Jiřího z Poděbrad.

Po 25 minutách je hotovo, když průvod doputoval až k Olšanským hřbitovům.

"Opatření jsme prováděli tak, aby se to řidičů dotklo co nejméně. Provoz jsme korigovali, potažmo zastavovali až v těch nejzazších chvílích, než průvod přišel k té určité křižovatce," řekl Tomáš Hulan, tiskový mluvčí KŘP hl. m. Prahy.

Průvod za zemřelého proběhl bez problémů a auta i tramvaje čekaly maximálně jednotky minut. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu