• Načítám...
>

V Bělocerkevské ulici pokračují opravy vozovky

  • 12. října 2018,
  • 18:59,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

V Praze 10 na vozovce při zastávce Bělocerkevská je částečně omezená doprava. V pravém jízdním pruhu ve směru do ulice Ruská se tady totiž opravují vyjeté koleje na silnici.

Reklama

Podzim je v plném proudu a v ulicích Prahy stále pokračují opravy. Práce momentálně probíhají třeba na chodníku a vozovce v Bělocerkevské ulici v oblasti stejnojmenné zastávky autobusu v Praze 10.

"Budeme měnit celou skladbu vozovky v místě zastávky i navazujících chodníků. Jedná se o zpevnění, tak aby nedocházelo k deformacím, povrch bude živičný a bude speciálně zpevněn kevlarovým vláknem," řekla Barbora Lišková, tisková mluvčí TSK hl. m. Prahy.

Vozovka už byla v tomto úseku dlouhodobě ve špatném stavu. Původní asfaltové vrstvy nebyly modifikované a v oblasti autobusové zastávky už byla silnice poškozená vyjetými kolejemi od těžkých autobusů. Oprava by tak mohla zvýšit bezpečnost i komfort řidičů, kteří tudy jezdí.

"Je tu nějaké nasměrování odtoků vody z té komunikace, kdy má voda téct podél obruby. Když se jede ve vyjetých kolejích, tak může dojít ke smyku automobilu na náledí a proto se to opravuje," řekl Tomáš Stolař, stavbyvedoucí.

"Dopravní omezení bude pouze lokální, bude v místě zastávky omezen pravý jízdní pruh a část chodníku, tak aby byl průchod zachován, ale samozřejmě potřebujeme manipulační prostor," řekla Barbora Lišková.

Práce na vozovce i na chodníku při zastávce Bělocerkevská ve směru do ulice Ruská potrvají až do neděle 28. října. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu