• Načítám...
>

V Praze se konal Festival delikátních chutí

  • 14. října 2018,
  • 21:07,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Pokrmy ze všech koutů světa v centru Prahy. Takto lákal návštěvníky Festival delikátních chutí, který se konal v prostorách Novoměstské radnice. Gurmáni, kteří si nenechali akci ujít, mohli ochutnat různé druhy slaných, pikantních i sladkých lahůdek.

Reklama

Přízemí Novoměstské radnice i prostory před budovou obsadily stánky s jídlem. Každým krokem pohladila čichové smysly jiná vůně. Kdo byl sytý, rychle znovu vyhladověl. Konal se tady totiž další ročník Festivalu delikátních chutí, na kterém bylo opět co vyzkoušet.

"Pozvali jsme si sem kuchyně v podstatě z celého světa, snažili jsme se to zaměřit tématicky na jídla, která vás zahřejí, to znamená na pikantní, hřejivé jak na těle, tak na duši. Počasí nám na ten podzim úplně nehraje, za což jsme rádi, protože můžeme využít krásné nádvoří i zázemí Karlova náměstí a trávit ten čas venku," řekla Jitka Palusková, produkční festivalu.

O pozornost se hlásily vůně pravého mexického burrita, mořských plodů z Chorvatska, samozřejmě nechyběly delikatesy z Asie a mnoho dalšího. Škoda, že máme jen jeden žaludek.

Na akci mohli návštěvníci, mimo jiné, ochutnat i poctivý burger připravený na americký způsob.

"Smysl toho našeho konceptu je v tom, že to děláme jako americké barbecue, což znamená, že se to dělá v kouři z dubového dřeva, pomalu a hrozně dlouho. Do hamburgeru dáváme trhanou vepřovou krkovici, kterou připravujeme 8 - 10 hodin," řekl Tomáš Drastík, účastník festivalu.

Kdyby měl člověk ochutnat vše, co bylo v nabídce, pravděpodobně by ho domů museli dovézt na dvoukoláku. Každý proto dal přednost tomu, co ho nejvíce zaujalo. Jedinečný chuťový zážitek si ale pochvalovali všichni.

anketa

Festival pro návštěvníky připravila Novoměstská radnice už popáté. Pokaždé ale tato akce probíhala na jaře. Tentokrát ale organizátoři zvolili podzim a podle počtu návštěvníků se potvrdilo, že se může festival klidně konat dvakrát ročně. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu