• Načítám...
>

Pražské týmy změřily síly v pozemním hokeji

  • 15. října 2018,
  • 14:37,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Pražské kluby se utkaly v pozemním hokeji. Pražský svaz pozemního hokeje totiž uspořádal turnaj v Praze - Hostivaři, kterého se zúčastnili hráči ve věku devíti a deseti let. Své síly změřilo na deset smíšených týmů, které tvořili chlapci i děvčata.

Reklama

Tentokrát nešlo o žádnou tréninkovou hru nebo lokální soutěž. Své síly v pozemním hokeji změřilo na 10 pražských týmů. V prvním ročníku Pražského přeboru si mohli na hostivařském umělém povrchu hráči vyzkoušet opravdovou hru o postup. Bojovaly smíšené týmy, chlapecké i dívčí. 

"Snažíme se hlavně vypilovat techniku a trochu systémově si nahrávat. Víceméně je nám jedno proti komu nastoupíme. Důležitá je naše hra a aby holky zvládaly to, co by měly," řekla Tereza Mejzlíková, trenérka pozemního hokeje, SK Slavia Praha.

Ve věku od 9 do 10 let mohou být týmy smíšené, protože jsou chlapci i děvčata zatím na stejné fyzické úrovni. Např. dívky z týmu SK Slavia Praha šly do boje s opravdovým zápalem a daly do něj vše. 

anketa

A nejinak tomu bylo i u dalších týmů. Podle trenéra družstva chlapců z HC Hostivař je tato hra o fyzičce a je třeba ji proto neustále trénovat.

"Na co se vy osobně při tréninku zaměřujete, jaká je vaše práce?"

"Náš tým se zaměřuje hodně na fyzičku, protože tento sport je hodně o běhání a rychlosti, takže technika tam také je, ale hlavně ta rychlost, protože ta moderní doba šla hodně dopředu, takže je to o rychlosti," řekl Miroslav Neštický, trenér pozemního hokeje, HC Hostivař.

anketa

Soutěž po 20 letech obnovil Pražský svaz pozemního hokeje. Družstva hrála po 15 minutách ve dvou skupinách každý s každým. Úspěšné týmy šplhaly po žebříčku nahoru a pro ty nejlepší byly samozřejmě připraveny medaile, poháry a hodnotné ceny.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu