• Načítám...
>

V Komorní Fidlovačce řádí tučňáci

  • 16. října 2018,
  • 11:45,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Tučňáci na arše, tak se jmenuje nové představení, které můžete zhlédnout na jevišti v Komorní Fidlovačce. Jak probíhají přípravy na představení, jak je složité líčení a jak se jak dlouho hercům zabere, než se nasoukají do kostýmu? To všechno se dozvíte v následující reportáži.

Reklama

Přípravy herců na představení někdy zaberou hodně času i úsilí. O tom jsme se přesvědčili v Komorní Fidlovačce, kde se zrovna herci připravovali na inscenaci Tučňáci na arše. 

"Tím, že je to hodně konverzační, tak si jen v rychlosti projdeme text, bez nějakého většího hraní. Pak si projdeme choreografie, nějaké zvuky, abychom byli sehraní se zvukařem a pak kdo chce, může se ještě rozmluvit nebo třeba rozezpívat. Já to raději dělám," řekla Angelika Sbouli, herečka.

Právě v této inscenaci mají všichni herci výrazné líčení. To je spojené s řadou úskalí. 

"Líčení je tady docela extrémní. Člověk si musí dát pozor, aby se na tom jevišti moc nepotil, aby se neroztekl. Kostým je pro nás poměrně legrační. Máme takový pružný overal, který obepíná celé naše tělo," řekl Gustav Hašek, herec. 

"Jediné, co je špatné, jsou tyto boty, které jsou opravdu velké, o mnoho větší než moje noha. Špatně se v tom chodí," řekla Angelika Sbouli. 

Ani zkoušení představení nebylo jednoduché a herci museli na svých rolích opravdu hodně dřít. 

"Hodně času jsme strávili v zoologické zahradě, hodně času se oni učili mluvit jako tučňáci, takže jsme jako komunikovali takovým způsobem, že jsme říkali ty staré tučňácké fóry. Nějakým způsobem jsme se naučili žít jako tučňáci," řekl Tomáš Svoboda, režisér.

"Ty přípravy byly vlastně dost kreativní od každého z nás. My jsme každý vymýšleli různé fóry, které postupně vznikaly na základě toho textu. Tak nějak mohu říci, že to bylo docela dost kolektivní práce. Samozřejmě režisér tam byl, měl hlavní slovo, ale dost to vycházelo i z nás," řekl Karel Jirák, herec. 

A o čem tedy je nová inscenace, na kterou se můžete přijít podívat do Komorní Fidlovačky? 

"Je to pohádka pro děti od čtyř nebo 5 let do sta. Je to situace taková, že 3 tučňáci, kteří se neustále hádají, dostanou 2 vstupenky na Noemovu archu a zjistí, že jsou kamarádi a že by chtěli jet všichni. Tak se tam nějakým způsobem dostanou a nějakým způsobem prožijí potopu světa," řekl Tomáš Svoboda. 

"Je to představení o kamarádství," řekl Gustav Hašek.

"Já bych je rozhodně pozval na moc hezkou pohádku, ve které si najde jak dítě, tak dospělý určité fóry," řekl Karel Jirák. 

Na řádění Tučňáků na arše se můžete přijít podívat třeba na konci listopadu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu